Vorige

1 van 90

Volgende
Volgend artikel:

De 7 fases van een affaire op het werk

Werkvloer blijft broeinest voor relaties

25 maart 2010
Ruim tweederde van de singles knoopt wel eens een verhouding aan met een collega. In 41 procent van de gevallen gaat het zelfs om een verboden relatie.
Relatie op het werk

Relaties op de werkvloer tieren nog altijd welig en niet alleen tussen singles. Absolute geheimhouding is dan ook vaak wenselijk, maar niet altijd uitvoerbaar. Ruim een derde van de ondervraagden zegt te weten dat men van de relatie op de hoogte is en dat er door collega’s wordt geroddeld. Dit blijkt uit onderzoek van Online Magazine Singlessite.nl bij 520 vrijgezellen.

Vrijen op de werkvloer

Steeds meer verliefde collega’s gaan tijdens de werkuren ook van bil. Het aantal verliefde collega’s dat seks heeft tijdens de kantoorurend is op vier jaar tijd gestegen van 6 naar 11 procent. Zo’n 7 procent beperkt zich tot ‘seksuele handelingen’ onder werktijd en het aantal verliefden dat het houdt bij stiekem knuffelen en tongzoenen is met 23 procent gelijk gebleven.

Een groot deel van de ontstane relaties op de werkvloer is geen lang leven beschoren. Zo’n 36 procent heeft een houdbaarheidsdatum van minder dan een half jaar. Toch zou ruim een derde van alle ondervraagden graag opnieuw een relatie met een collega aangaan. Een kwart vindt zelfs dat zo’n verhouding een positief effect heeft op de werkprestaties. Op de vraag of werkgevers relaties tussen collega’s mogen verbieden met het oog op eventuele negatieve gevolgen voor de werksfeer antwoordde 24 procent met een volmondig ja.

(ks) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 18278 andere jobs