Boze mensen krijgen meer loon
Uit onderzoek van de Californische universiteit van Stanford blijkt dat boze mensen meer loon krijgen dan verdrietige mensen.
De ‘Pay Optimism Scale 2012’ van HR-dienstverlener NorthgateArinso gaat de verwachtingen van werknemers na op vlak van loonsverhoging. Uit dit onderzoek, dat in 21 landen bij meer dan 1.300 respondenten werd uitgevoerd, blijkt dat 45,1% van de ondervraagde werknemers dit jaar geen echte loonsverhoging verwacht. In België geldt dat maar voor 34,9% van de werknemers.
De verwachtingen omtrent loonsverhoging zijn het laagst in de eurozone: 54,5% verwacht daar geen loonsverhoging in de nabije toekomst. In het Verenigd Koninkrijk zijn ze nog iets pessimistischer en is 70% ervan overtuigd dat een loonsverhoging de inflatie-effecten niet teniet zal doen. Concreet verwachten zij daar dus een loonsverlaging.
Op wereldvlak zijn werknemers in Zuidoost-Azië het positiefst over toekomstige loonsverhogingen. Daar ziet 36,5% positieve signalen voor het toekomstige loon, terwijl het Europese gemiddelde slechts 21% bedraagt. In België is dit cijfer aan een iets hogere kant, 34% van de Belgische werknemers verwacht wel een loonsverhoging die het inflatie-effect overtreft.
“We merken dat de verwachtingen in België goed stand houden in vergelijking met economieën in moeilijkheden zoals Spanje en Italië, waar pessimisme over loonsverhoging regeert. Samen met de Duitsers zijn de Belgen het meest optimistisch over loonsverhoging bovenop de indexering”, aldus Lieven Vermeulen, verantwoordelijke sales en marketing bij NorthgateArinso België.
(nm)
Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Uit onderzoek van de Californische universiteit van Stanford blijkt dat boze mensen meer loon krijgen dan verdrietige mensen.
Bijna de helft van de bevraagde werknemers in de Jobat Salary Survey vindt dat hij te weinig verdient voor wat hij presteert.
De Belgen zijn de meest productieve werknemers van Europa, maar hun competitiviteit wordt genekt door de hoge loon- en andere kosten.
Dat je als verpleegkundige niet een hele carrière in hetzelfde harnas hoeft blijven te zitten, is nog te weinig geweten.
Thuiswerken was de afgelopen weken voor velen verplichte kost als gevolg van de coronamaatregelen. Helaas blijkt het toch niet iedereen gegeven.
Vorige week werd de jongste leidende ambtenaar van de Vlaamse overheid 36.
Drones veroveren razendsnel het bedrijfsleven. Ja, drones komen ook dichter bij jouw job!
De carrière van Dirk Rossey omspant enkele werelddelen. We vroegen hem wat zijn huidige job in Australië inhoudt en hoeveel hij verdient...
Wat als je tijdelijk werkloos bent/was door corona? Krijg je dan minder maaltijd- en ecocheques?