CV
Vorige

1 van 161

Volgende
Volgend artikel:

Werk zoeken even beu? 6 productieve tips

Wat zijn jouw 'human skills' en hoe vermeld je ze op je cv?

Hard skills en soft skills vrouw
Volop aan het solliciteren? Dan heb je vast al gehoord van hard en soft skills. Twee termen die je in veel vacatures terugziet. Maar wat betekenen deze skills juist? En wat is het verschil tussen de twee? Wij zochten het uit zodat jij weet hoe je je skills best in de verf zet op je cv.

Hard skills

Hard skills omvatten je technische kennis. Het is je opleiding, training of ervaring die je opdeed. Deze skills kun je aanleren én verbeteren. Elke job vereist specifieke vaardigheden. Bij veel sollicitaties wordt tegenwoordig een test afgenomen om je vaardigheden na te gaan.

Je hard skills zijn dus nodig om de technische taken van je job uit te voeren. Dit is bijvoorbeeld kennis over een bepaald thema of over het gebruik van een machine.

Ontdek: Welke 10 skills heb je als jonge professional nodig?

Human skills

Human of soft skills gaan over je persoonlijkheid en je karakter. Het zijn de persoonlijkheidskenmerken die je maken tot wie je bent. Het geeft je manier van werken weer, alleen en in groep. Voorbeelden van human skills zijn leiderschap, flexibiliteit, sterk in communicatie, tijdsbeheer en empathie.

Deze vaardigheden ontwikkel je doorheen je leven en worden bijgeslepen in moeilijke situaties. De human skills zijn dus belangrijk voor een fijne werkomgeving.

Lees ook: De 5 meest gevraagde soft skills

Hard en human skills gaan hand in hand

Om succesvol te worden in je job heb je beide skills nodig. Zowel hard- als human skills zijn belangrijk, want ze vullen elkaar aan. Vermeld beide soorten dus op je cv. Ze kunnen de doorslag geven om voor jou te kiezen.

Je hard skills zijn vooral belangrijk in je takenpakket. Ze geven aan hoe goed je bent in het vak. Terwijl je soft skills meer zeggen over wie je bent als collega. Ze laten zien wat voor type persoon je bent en hoe zich dat op de werkvloer uit.

Upload je cv op Jobat: en wordt gevonden door werkgevers

De skills op je cv

Pronk op je cv met deze twee soorten vaardigheden. Voeg een categorie ‘Skills’ toe waarin je de relevante vaardigheden voor de specifieke functie vermeldt. Ga aan de hand van de vacature na welke vaardigheden van toepassing zijn. Je hoeft niet al je skills elke keer te vermelden. Hou het relevant en pas je cv aan naargelang de job.

Je hard skills vermeld je best als eerste op je cv, zoals je talenkennis of studietraject. Je human skills komen pas later aan bod. Overdrijf niet met vaardigheden te benoemen. Blijf geloofwaardig en haal enkel de skills aan die écht van belang zijn voor de job.

Welke skills zet je best op je cv? En hoe?

(es/em) - Bron: Walters People

20 juni 2022
Anderen bekeken ook