CV
Vorige

1 van 165

Volgende

Welke vaardigheden zet je op je cv?

 
Zicht op een leuke job waarop je wilt gaan solliciteren? Wij geven je nog enkele tips mee betreft welke vaardigheden zeker een verschil kunnen maken op je cv!

1. Vergeet je basisvaardigheden niet

Veel werkgevers gebruiken zoektermen om mensen te scannen op algemene vaardigheden. Maar veel sollicitanten vergeten die te vermelden op hun cv, omdat ze te evident lijken. Basisvaardigheden, zoals kunnen werken met bepaalde software, verkoopservaring, managementervaring, ervaring in rekrutering of omgaan met klanten mogen niet ontbreken op je cv.

2. Vermeld je specialisaties

Voor specifieke jobs kijken werkgevers uit naar specifieke vaardigheden. Solliciteer je voor een technische job, vermeld dan concreet met welke techniek of machines je vertrouwd bent, zelfs al lijkt dat voor de hand liggend.

3. Bekijk het cv van mensen met een job die jij wil

Surf naar LinkedIn en bekijk de “Skills & Endorsements" van mensen met een job die jij wil. Neem de vaardigheden waar je zelf ook over beschikt over bij het opstellen van je cv.

4. Verberg je privéleven niet

Veel kandidaten verwijgen op hun cv hun privéleven zoveel mogelijk. Maar als je vaardigheden hebt die je hebt opgedaan door je hobby’s of andere vrijetijdsbestedingen, mag je die gerust op je cv of in je motivatiebrief vermelden. Voor zover die vaardigheden interessant kunnen zijn voor het bedrijf uiteraard. In een managementjob heb je er weinig aan dat je een ervaren snorkelaar bent. Leiding in een jeugd- of sportvereniging kan wel relevant zijn

5. Zet je verwezenlijkingen in de verf

Wat heb je in je vorige jobs bereikt? Welke vaardigheden heb je daarvoor gebruikt? Voor welke vaardigheden kreeg je al meerdere keren een pluim? Dat zijn je sterktes. Zet ze in de verf bij het schrijven van je cv.

6. Praat erover

Praat eens met een ervaren rot in de sector over je werkervaring, terwijl je je cv aan het opstellen bent. Zo iemand luistert anders en kan je helpen om je opleiding, stages, werkervaring en vrijetijdsactiviteiten om te zetten in concrete vaardigheden.

14 augustus 2019

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook