CV
Vorige

1 van 161

Volgende
Volgend artikel:

Werk zoeken even beu? 6 productieve tips

De 6 beste video-CV’s ooit gezien

De competitie op de arbeidsmarkt is bikkelhard. Sollicitanten gaan steeds verder om een streepje aandacht te krijgen van de werkgever van hun dromen. Videosollicitaties kennen daarom een groeiend succes, maar intussen is ook deze vorm van solliciteren al ingeburgerd waardoor zomaar een filmpje opnemen over jezelf niet meer volstaat.

Hieronder een overzicht van 6 van de betere videosollicitaties ooit gezien. Of ze de job hebben gekregen weten we niet, maar onze en jouw aandacht hebben ze alvast dik verdiend!

1. Het animatiefilmpje - Dai Duong Tran

Voor grafisch ontwerpers is een videosollicitatie een grote kans om meteen te laten zien wat ze in huis hebben. Onderstaande video van Dai Duong Tran is daar een mooi voorbeeld van. In een duidelijk en goed geanimeerd filmpje vertelt hij over zichzelf en zijn kwaliteiten. Het is ook zeer sterk dat hij altijd uitlegt hoe hij die kwaliteiten verworven heeft door te verwijzen naar opgedane ervaringen.

 

2. Geniaal simpel - Cristina Castro

Maar je hoeft helemaal geen groot grafisch talent te zijn om een goed filmpje over jezelf te maken. Vertaler-tolk Cristina Castro legt aan de hand van een simpel krijtbord uit waarom zij goed is in wat ze doet. Merk ook op dat goed gekozen achtergrondmuziek de kwaliteit van je video zo de hoogte in jaagt.

 

3. Genoeg gelachen, nu humor - James Corne

Na het zien van deze video is het niet helemaal duidelijk naar welke job James Corne nu juist op zoek is. Wel is duidelijk dat hij gevoel voor humor heeft en dat hij, volgens de man zelf, al een enorme workaholic is sinds zijn kindertijd.

 

4. ‘The interview thingy’ - Alex There

Animatievideo’s kunnen bewijs vormen van creativiteit, humor en grafisch talent maar zeggen weinig over hoe de sollicitant als mens is. Alex There combineert wat animaties met een grappig filmpje waarin ze een sollicitatiegesprek bij zichzelf aflegt. Dat ze een vlotte babbel heeft, goed kan acteren en er niet slecht uitziet hebben wij alleszins onthouden. Ze heeft ook geen hoger diploma maar legt heel goed uit waarom, iets wat in een gewone sollicitatiebrief minder overtuigend zal lukken.

 

5. Leuk te lezen - Patrice Co

In deze video krijgen we de werkzoekende Patrice Co niet te zien, maar het maakt haar uitgebreide cv wel goed verteerbaar. In een korte up-tempo video overloopt ze de kernwoorden van haar cv, met de nodige animaties. Leuk gedaan, en vooral: super helder. Op het einde laat ze nog wat voorbeelden van haar eerder werk zien, een ‘must do’ in de creatieve sector!

 

6. Waarom social media en waarom ik? - Mary Patterson

In plaats van eerst zichzelf trachten te verkopen, overtuigt ‘social media specialist’ Mary Patterson haar toekomstige werkgever eerst van het nut van haar diensten. Ze start met uit te leggen waarom een sterk uitgebalanceerd sociale mediabeleid tegenwoordig onmisbaar is, pas daarna gaat ze verder waarom zij daarvoor de geknipte persoon is. Knappe video met muziek die niet gaat vervelen.

 

 

Overtuigd van de kracht van een goede videosollicitatie? Start met timmeren aan jouw droomcarrière en ga dadelijk aan de slag, maar niet zonder deze 5 tips te hebben gelezen. Succes!

(mr)

24 december 2018
Anderen bekeken ook