Zo beantwoord je lastige vragen over je cv
Met een sollicitatiegesprek wil een werkgever te weten komen wat voor professioneel vlees hij/zij in de kuip heeft. Bereid je dus goed voor op “lastige” vragen!
Wat zet je allemaal in je curriculum vitae? Hoe stel je best een cv op? Hoe lang mag dit zijn? En voor welk soort cv ga je het best: een chronologisch, functioneel of semi-functioneel cv? Bekijk onze voorbeelden en leer wanneer welk cv het beste past.
Je keuze gemaakt? Beslis dan of je referenties wil gebruiken op je cv. Enne... vermeld je best je hobby's? En wat met een foto: doen of niet? Wij geven je tips waarmee je écht je voordeel zal doen.
Bovendien vind je bij ons ook de handige e-gids: 'Zorg voor een CV met impact'. Download 'm nu en verover die job in een handomdraai!
Met een sollicitatiegesprek wil een werkgever te weten komen wat voor professioneel vlees hij/zij in de kuip heeft. Bereid je dus goed voor op “lastige” vragen!
Dat een sollicitatiebrief meteen in de papiermand verdwijnt zodra er een dt-fout in staat, blijkt niet juist. “Dat is een mythe.”
Naam, adres, geboortedatum/plaats, rijbewijs en burgerlijke staat plaatsen we van oudsher bovenaan op onze cv. Compleet zinloos!
Een robot die honderden sollicitaties in enkele seconden screent. Vandaag is het realiteit, dankzij Radix, een Belgische specialist in AI.
Een mooi cv komt altijd van pas. Maar dan wel liefst zonder deze fouten en clichéwoorden. Een overzicht...
Bij het opstellen van je CV is het niet altijd makkelijk om je tijdens studentenjobs opgedane ervaringen op een nuttige manier te vermelden.
Vroeger gebeurde het wel vaker dat een cv van meer dan één pagina verticaal geklasseerd werd. Die tijd is voorbij, maar wat is de ideale lengte?
Een job vinden? Het is niet altijd even makkelijk. Natuurlijk wil je iets doen wat je graag doet, en liefst in een bedrijf waar je helemaal achter staat.
Niets zo stresserend als je cv mailen naar een potentiële werkgever. En dan zie je plots een schrijffout. Pas je dat aan en stuur je het opnieuw? Of beter niet?
Soms is een periode waarin je niet gewerkt hebt onvermijdelijk op je cv. Daar gaan recruiters dan altijd graag even dieper op in...
Er lopen bij bedrijven vaak heel wat sollicitaties per vacature binnen. Broodnodig dus van op te vallen in die hoop cv’s en sollicitatiebrieven!
Je hebt gesolliciteerd voor een leuke functie, maar je mag niet op (tweede) gesprek? Niet weerhouden worden is nooit leuk. Zeker als je niet weet waarom.
Een spellingsfout in je sollicitatiebrief? Een flater op je cv? Dan is de kans groot dat je kandidatuur ‘verticaal geklasseerd’ wordt.
Je bent de ideale kandidaat en toch is er geen match met een mogelijke werkgever, hoe kan dat nu? Tijd om je soft skills in de kijker te zetten!
Of je de juiste kwalificaties hebt voor een job? Dat leidt een recruiter af van jouw cv. Met deze tips word je gegarandeerd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek!
Zet je je hobby's op je CV of laat je ze achterwege? De volgende zeven bezigheden staan alvast bijzonder goed op je CV.
Hobby’s vermelden op een cv? Soms kan het je net dat extra streepje voor geven, maar experts adviseren toch om er voorzichtig mee om te springen.
Een nieuwe job blijkt een populair voornemen. Maar liefst 80% heeft naar verluidt de intentie om in 2020 van job te veranderen.
Uit onderzoek blijkt dat HR-managers slechts zes seconden besteden aan het bekijken van een cv. Schep daarom voldoende duidelijkheid in je cv.
Wanneer je een nieuwe job zoekt, ben je een verkoper of een marketeer. Je bent je eigen product en zet jezelf best zo goed mogelijk in de markt.