Welke job past bij mij? Vorige

1 van 510

Volgende

Wat vind jij belangrijk in je job?

Op woensdag 22 november 2017 vindt in de Brabanthal te Leuven het halfjaarlijkse jobevent Career Launch plaats. Behalve er de job van hun leven vinden, kunnen kandidaten er zich ook laten testen om te achterhalen welke waarden zij belangrijk vinden in hun job. Voorts pakt autoverdeler D’Ieteren op Career Launch alweer uit met zijn ‘Experience Box’.

15 november 2017

Delen

De mogelijkheid van de test op Career Launch is een nieuw initiatief van Jobat.be, de Waardenfit genaamd. Op de beurs kunnen de kandidaten de waarden die ze belangrijk vinden in hun werk te weten komen. Dit gebeurt via een online test die je ter plaatse kunt afleggen. Het gaat om waarden zoals erkenning, daadkracht, innovatie, autonomie, zelfontplooiing of integriteit.

De test geeft kandidaten een houvast in hun zoektocht naar een job. “Elke bezoeker die de test doet, krijgt op de beurs buttons met daarop de waarden die hij of zij voor zichzelf belangrijk vindt in de uitoefening van een job”, aldus Sabrina Pinxten, marketingmanager van Jobat. “Zo krijgen potentiële werkgevers meteen een beeld van waar de werkzoekende belang aan hecht in zijn of haar werk.”

Waardenfit

Het initiatief gaat verder dan alleen Career Launch en ook verder dan de werkzoekenden. Ook de werkgever kan immers de waarden aanduiden waar hij voor staat. Op die manier kunnen jobzoekers zich richten op werkgevers waarmee ze een echte ‘waardenfit’ hebben. “Mensen voelen zich gelukkiger in hun job als hun eigen waarden ook overeenkomen met die van hun werkgever”, weet Pinxten.

De test is gebaseerd op een algoritme dat voorspelt hoe gelukkig een kandidaat zich in een toekomstige werkomgeving voelt. “Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het verhogen van de werknemersbetrokkenheid voor veel HR-managers een belangrijke uitdaging is”, stelt ze. De technologie en het concept erachter is ontwikkeld door het Belgische HR-techbedrijf Twegos, in samenwerking met de VUB en medegefinancierd door het Vlaio (Agentschap Innoveren en Ondernemen).

Career Launch

Career Launch is het grootste jobevent in zijn soort in ons land, dat twee keer per jaar georganiseerd wordt. Deze editie vindt plaats op 22 november in de Brabanthal te Leuven, meer bepaald van 11 tot 19 uur. Voor elke editie van Career Launch schrijven duizenden gegadigden zich in, zowel actieve als passieve werkzoekenden. Er gaat bij elke editie dan ook een behoorlijke wervingscampagne aan vooraf via media als tv, radio, print en online.

Onder de deelnemende werkgevers bevinden zich voor deze editie onder meer TUI, Delhaize, Sibelga, Cegeka, Userfull, D'Ieteren en UZ Leuven. Diverse profielen van werkgevers dus, maar als vanouds ook erg diverse openstaande functies. Die gaan van IT en techniek tot HR, marketing, administratieve en financiële profielen.

Experience Box van D’Ieteren

Een van de publiekstrekkers op Career Launch wordt ongetwijfeld D’Ieteren, de grootste autoverdeler in België met merken als Volkswagen, Audi, Skoda en Seat. D’Ieteren presenteert ook op deze editie van Career Lanch zijn ‘Experience Box’, waarin de kandidaten worden uitgenodigd.

De HR-afdeling van D’Ieteren wil er de bezoekers laten kennismaken met jobs in de autosector. Het doet dat rond en in deze Box met videopresentaties op een groot ledscherm, audiovisuele animaties, een beschrijving van de openstaande functies, een networkingzone en de aanwezigheid van de interne recruiters.

Net als bij het hele Career Launch-evenement gaat het ook bij D’Ieteren om een brede waaier aan functies. Het autobedrijf zoekt kandidaten voor een aantal zeer specifieke functies, zoals in de logistiek of voor de activiteiten in de werkplaatsen. Of ook sales advisors, internal auditors, payroll advisor en functies met betrekking tot nieuwe (digitale) communicatietechnieken. Voor dit alles: afspraak in of rond de Experience Box.

Praktisch 

Career Launch op 22 november 2017 van 11 tot 19 uur in de Brabanthal te Leuven.

Meer info: jobat.be/careerlaunchbrussel 

(wv/kv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?