50-plussers
Vorige

1 van 100

Volgende

Wat is het Activaplan?

25 augustus 2010
Het Activaplan is een federale tewerkstellingsmaatregel die de herinschakeling van voornamelijk 'oudere werkzoekenden' (45 jaar en ouder) in het normale arbeidscircuit wil bevorderen.
Het Activaplan is er voor oudere werknemers

Het plan, dat in 2002 in het leven werd geroepen, kent de werkgever een aantal voordelen toe wanneer deze een werkzoekende aanneemt. Het gaat daarbij ofwel om een volledige of gedeeltelijke vrijstelling van bepaalde werkgeversbijdragen voor de sociale zekerheid, ofwel om een tussenkomst in de vorm van een geactiveerde werklozensteun.

In dit laatste geval spreekt men van een ‘werkuitkering’ die de werkgever mag aftrekken van het netto uit te betalen salaris.

Voor wie?

Wie van dit plan wil genieten moet ingeschreven zijn als niet-werkende werkzoekende bij de VDAB op het moment van de aanwerving of op het moment van de aanvraag van een werkkaart en dit gedurende een periode van minstens 6 maanden tijdens de laatste 9 maanden (voor mensen ouder dan 45 jaar) of min- stens 12 maanden tijdens de laatste 18 maanden (voor wie jonger is).

Meer info: Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook