Alcohol
Vorige

1 van 36

Volgende

Waarom je op kantoor sneller dronken wordt

Opgelet bij het volgende bedrijfsfeestje: wie alcohol nuttigt op kantoor, wordt sneller dronken dan normaal. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Birmingham.
#

Jullie hebben iets te vieren op kantoor. Je baas voorziet enkele flessen champagne, maar omdat je niet dronken wilt worden, drink je niet te veel. Toch word je de dag nadien wakker met ... een kater. Hoe kan dat nu?

Kantoor ? alcohol

Eigenlijk is het heel simpel: in een omgeving die je hersenen niet associeert met alcohol, ben je sneller vatbaar om dronken te worden. Opletten dus met alcohol op plaatsen als: een school, kantoor enzovoort.

Dus, kraakt je baas enkele flessen champagne om de goede verkoopcijfers te vieren? Let dan op de hoeveelheid alcohol die je nuttigt.

Weerstandvermogen verzwakt

Tot deze conclusie kwamen onderzoekers van de Universiteit van Birmingham. Om het effect van alcohol te testen, lieten zij 24 mensen zowel alcoholische als alcoholvrije dranken drinken op verschillende plekken. Bij de personen die voordien enkel alcoholvrije dranken hadden genuttigd, omdat zij niet wisten dat er alcohol voorradig was, had de alcohol sneller effect. Hun natuurlijke weerstand tegen alcohol verzwakte zienderogen en ze hadden hun gedrag niet meer onder controle.

Oops, I did it (again)

Dat overkwam ook enkele werknemers uit Londen. Daags na een bedrijfsfeestje schrokkenzij zich rot toen ze plots gênante foto’s van zichzelf zagen opduiken. Opgelet dus als je nog eens alcohol drinkt met je collega’s. Wie weet sta je net als zij wel snuivend (cocaïne) of met ontblootte borsten op de foto’s van het bedrijfsfeestje!

Dronken werknemer Dronken werkneemster

(mw) – Bron: aol.com

30 januari 2013
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook