Vorige

1 van 318

Volgende
Volgend artikel:

3 manieren om miljonair te worden met een gewoon loon

Vrouwen verdienen meer dan mannen in Japan

21 oktober 2010
Jonge Japanse vrouwen mogen niet alleen een langer leven verwachten, ze verdienen ook meer geld dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. Dat blijkt uit een vijfjaarlijkse rondvraag door het Japanse ministerie van Binnenlandse Zaken.
Japanse vrouw

Het inkomen van een alleenstaande Japanse vrouw van minder dan 30 jaar schommelt gemiddeld rond de 218.156 yen (1.930 euro) per maand. Een Japanse man van dezelfde leeftijd verdient maandelijks ongeveer 215.515 yen (of 1.900 euro). Daarmee hebben vrouwen voor de eerste keer ooit hun mannelijke tegenhangers bijgebeend op het vlak van loon.

Mannen namen diepe duik

Het gemiddelde loon van Japanse vrouwen steeg de afgelopen vijf jaar met 11,4 procent. Het loon van de mannen ligt vandaag juist 7 procent lager dan vijf jaar geleden.

“Omdat de lonen van de Japanse mannen zoveel hoger waren, konden ze ook veel dieper duiken toen het slechter begon te gaan met de economie”, vertelt Hideo Kumano, hoofdeconoom bij het Dai-ichi Life Research Institute.

Daar komt nog bij dat heel wat Japanse mannen in sectoren werken die zwaar getroffen werden door de economische crisis. Vrouwen zijn in Japan vaker tewerkgesteld als dokter of als verpleegster. De medische sector is er door de vergrijzing juist op vooruitgegaan.

(mo)  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16519 andere jobs