Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 858

Volgende
Volgend artikel:

Werken als thuisverpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis: “Niets zo mooi als mensen in hun eigen omgeving en op hun voorwaarden verzorgen”

Vraag naar specialisten blijft hoog in bank- en verzekeringssector

"De digitalisatietrend en de gestage marktuitbreiding zullen ervoor zorgen dat salarissen voor bepaalde gespecialiseerde functies binnen digitalisering en data-analyse zullen stijgen. " (Charles-Henri Rouvroy, Senior Manager Robert Walters)
De vraag naar specialisten binnen financial services was hoog in 2017, ondanks het feit dat veel bedrijven zich concentreerden op besparingen. Uit de 19e editie van de Europese Robert Walters Salary Survey blijkt dat de digitalisering bij bedrijven een sterke groei in rekruteringsactiviteiten heeft gecreëerd en verwacht wordt dat de vraag naar top talent en specialisten in dit veld nog verder zal toenemen.
Charles-Henri Rouvroy
"De digitalisatietrend en de gestage marktuitbreiding zullen ervoor zorgen dat salarissen voor bepaalde gespecialiseerde functies binnen digitalisering en data-analyse zullen stijgen. " (Charles-Henri Rouvroy, Senior Manager Robert Walters)

Hoe evolueert de bank- en verzekeringssector dit jaar? Charles-Henri Rouvroy, Senior Manager bij Robert Walters, bespreekt de nieuwste trends en vat zijn vooruitzichten voor 2018 samen.

Digitalisering blijft een belangrijk aandachtspunt

Digitaliseringsprojecten en de groei van de technologiesector creëerden een wijdverspreide vraag naar digitalisatie- en marketingspecialisten die het verbeteren en ontwikkelen van de online diensten binnen de bank- en verzekeringssector ondersteunden. In 2018 zullen specialisten binnen digitalisatie de meest gewilde professionals zijn, aangezien werkgevers nieuwe ontwikkelingen op het gebied van e-commerce en fintech verder zullen uitwerken.

Rekruteringsactiviteit blijft hoog

De druk van nieuwe wetgevingen zorgde voor een toenemende vraag naar interne auditors en compliance professionals in de bank- en verzekeringssector. Tal van organisaties wilden hun marktaandeel vergroten naarmate de economische omstandigheden verbeterden, waardoor ook de vraag naar relationship managers toenam. Andere profielen zoals performance managers, cost controllers, boekhouders en vermogensbeheerders waren eveneens zeer gewild.

Binnen de verzekeringssector waren bedrijven zeer actief aan het rekruteren, met transformatieprojecten die de vraag naar project managers en specialisten in digitalisering en data-analyse opdreven. Familiebedrijven en holdings waren voornamelijk op zoek naar investeringsanalisten en controllers, terwijl relationship managers voornamelijk werden gevraagd door bedrijven actief binnen asset management.

Behouden van top talent blijft een uitdaging

Het aantrekken van hooggekwalificeerde kandidaten blijft een uitdaging in 2018. Om top talent aan te trekken en te behouden, is het voor organisaties belangrijk om een sterk employer brand te ontwikkelen en te implementeren als onderdeel van hun rekruteringsstrategie.

Salarissen zullen grotendeels stabiel blijven, maar de digitalisatietrend en de gestage marktuitbreiding zullen ervoor zorgen dat salarissen voor bepaalde gespecialiseerde functies binnen digitalisering en data-analyse stijgen. Werkgevers die dergelijk top talent willen aantrekken, zullen bijgevolg hun aanbod moeten optimsaliseren willen zij concurrerend blijven.

(ss) - Bron: Robert Walters 

23 februari 2018
  • Jobs voor Walters People
Anderen bekeken ook