Vorige

1 van 518

Volgende
Volgend artikel:

Kickstart je zoektocht naar een job in 7 dagen

VIDEO: Zo worden hotdog-worstjes gemaakt

14 maart 2017
Er gaat niets boven een lekkere hotdog. Toch? Tenminste … tot je de volgende video hebt gezien. Want hoe wordt zo’n hotdog-worstje eigenlijk gemaakt?
hotdog worst video

Een traditioneel hotdog-worstje bestaat uit varkensvlees, rundsvlees én kip. Meer precies worden allerhande restjes die overblijven na het versnijden van bijvoorbeeld steak of varkensribbetjes door de molen gehaald, waarna er verwerkte kippenresten aan toegevoegd worden, samen met zetmeel en zout. Tenslotte worden ook extra smaakstoffen - zoals mosterdextract, bijvoorbeeld - toegevoegd, afhankelijk van de smaak die men aan de worst wil geven.

Dit alles wordt gemengd en gemixed, samen met een grote hoeveelheid water en ook maïssiroop - dat laatste om een zekere zoete smaak mee te geven - om vervolgens in cellulose darmen te worden gespoten. De worsten gaan vervolgens aan de lopende band door een vloeibare rookdouche én een oven met verschillende kook- en bakzones, die elk de smaak van het worstje verder zullen bepalen. Tenslotte worden de worsten gespoeld en afgekoeld met zoutwater, waarna de cellulose “verpakking” nog wordt verwijderd door middel van stoom. En zie, de worst is klaar. Lekker?

 

(kv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14614 andere jobs