Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 535

Volgende

VIDEO: Zo worden hotdog-worstjes gemaakt

Er gaat niets boven een lekkere hotdog. Toch? Tenminste … tot je de volgende video hebt gezien. Want hoe wordt zo’n hotdog-worstje eigenlijk gemaakt?
#

Een traditioneel hotdog-worstje bestaat uit varkensvlees, rundsvlees én kip. Meer precies worden allerhande restjes die overblijven na het versnijden van bijvoorbeeld steak of varkensribbetjes door de molen gehaald, waarna er verwerkte kippenresten aan toegevoegd worden, samen met zetmeel en zout. Tenslotte worden ook extra smaakstoffen - zoals mosterdextract, bijvoorbeeld - toegevoegd, afhankelijk van de smaak die men aan de worst wil geven.

Dit alles wordt gemengd en gemixed, samen met een grote hoeveelheid water en ook maïssiroop - dat laatste om een zekere zoete smaak mee te geven - om vervolgens in cellulose darmen te worden gespoten. De worsten gaan vervolgens aan de lopende band door een vloeibare rookdouche én een oven met verschillende kook- en bakzones, die elk de smaak van het worstje verder zullen bepalen. Tenslotte worden de worsten gespoeld en afgekoeld met zoutwater, waarna de cellulose “verpakking” nog wordt verwijderd door middel van stoom. En zie, de worst is klaar. Lekker?

 

(kv) 

14 maart 2017
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook