Gezondheid
Vorige

1 van 640

Volgende

Uitgeblust? Probeer eens een online retraite

Het Nederlandse opleidings- en kennisinstituut De Baak heeft een online retraite uitgewerkt die ‘rust en stilte’ naar de werkplek moet brengen. De retraite zou de creativiteit van de werknemers op die manier stimuleren.
#

Via de website wix.com krijg je opdrachten als het vouwen van een vliegtuigje of het schrijven van een liefdesbrief op de tonen van Barry White. Filmpjes en meditaties moeten ervoor zorgen dat de kijker even zijn dag relativeert.  

Marketingtool?

Bert van Rijnberk, organisator van meer traditionele retraites, reageert sceptisch op het initiatief. ‘Het lijkt gewoon een marketingtool van De Baak om aandacht te vragen voor hun eigen retraites. Een retraite is juist bedoeld om even helemaal offline te gaan.’

Dat ziet bedenkster Anke Tusveld helemaal anders. ‘De online retraite wil mensen bewuster maken van de ‘ratrace’ waarin ze zitten. Het zorgt ervoor dat ze ook eens stil kunnen staan waardoor ze creatiever worden en betere inzichten kunnen krijgen.’

Voordelen

Retraitecoach Jeannet Boender denkt niet dat de digitale retraite voor haar zou werken, maar ziet toch de voordelen. Even je schoenen uitschoppen op de werkvloer, een liedje zingen of een video bekijken kan volgens haar wel degelijk positieve effecten hebben. ‘Je stapt even uit de dagelijkse gang van zaken en kunt vervolgens vanuit een ruimer perspectief je werk weer hervatten’, zo zegt ze.

(mo)          

19 juli 2011
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook