Sociale media
Vorige

1 van 179

Volgende
Volgend artikel:

Waarom geven mensen hun ontslag via TikTok?

Twitteren zonder dat je baas het ziet

Iedereen mag dan de mond vol hebben van sociale media, je baas stelt het ongetwijfeld niet echt op prijs dat je liever facebookt en twittert dan dat je met je werk bezig bent. Onverbeterlijke twitteraars hebben er gelukkig weer een trucje bij om hun twittergedrag toe te dekken.
#

Twitteren zonder dat je baas het merkt, wordt steeds eenvoudiger. De Britse softwareontwikkelaar Elliot Kember ontwikkelde een programma waarmee Twitter wordt gecamoufleerd.

Het programma, dat de naam Spreadtweet meekreeg, zorgt ervoor dat Twitter eruit ziet als een excell-sheet. Hoewel het lijkt alsof je druk bezig bent met het invoeren van facturen in de boekhouding, kan je stiekem naar hartenlust je twitter-feed volgen.

14 miljoen euro verloren

Het enige wat je hoeft te doen, is inloggen in het programma met je twittergegevens. Momenteel is enkel de webversie van het programma beschikbaar, maar Kember werkt aan een programma dat ook kan gedownload worden op je computer.

Op de site cantyouseeimbusy.com (‘zie je niet dat ik bezig ben?’) kon je eerder al spelletjes downloaden die lijken op office-programma’s. De website houdt met een kostencalculator ook bij hoeveel geld de bezoekers verspillen omwille van hun onverantwoordelijk gedrag. Uit die berekeningen blijkt dat de kosten van het bedrijfsleven intussen gestegen zijn van 7592 euro in september 2009 tot bijna 14 miljoen euro vandaag.

(mo)

7 april 2011

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook