Sociale media
Vorige

1 van 182

Volgende

Twitteren op het werk is gevaarlijk

1 april 2010
Wereldwijd zitten meer dan 350 miljoen gebruikers op Twitter. Toch krijgt de micro-bloggingsite een slechte reputatie.
Twitter

Al dat getwitter op de werkvloer zou de veiligheid van werknemers en bedrijven in gevaar brengen. Niet alleen cybercriminelen en spammers vormen een bedreiging, maar ook de twitteraars zelf. Zeker werkgevers houden hun twitterende werknemers best in de gaten. Dat vindt softwarespecialist Gfi.

Twitter blokkeren onmogelijk

Een eerste gevaar bestaat erin dat via Twitter belangrijke bedrijfsinformatie bekend raakt die het bedrijf liever in huis houdt. Er zijn ontelbare manieren om je Twitter-account te updaten, dus is het onmogelijk voor een werkgever om toegang tot de site te blokkeren.

Daarnaast is Twitter voor cybercriminelen de ideale manier om URL’s te verspreiden naar sites die met een virus besmet zijn. Er worden ook allerlei applicaties verpreid die gebruikt kunnen worden om accounts te stelen.

Misschien nog het gevaarlijkst is de verleiding om impulsief snel-snel een berichtje te plaatsen. Oké, je kan al eens via Twitter zeuren dat je baas je te veel werk geeft. Maar kijk uit dat je niets post dat je werkgever schade kan toebrengen. Anders zou je wel eens sneller dan verwacht je C4 kunnen krijgen.

(ks) 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook