Gezondheid
Vorige

1 van 662

Volgende

Tot twee op drie werknemers mogelijk afwezig door Mexicaanse griep

14 juli 2009
Het absenteïsme in het bedrijfsleven kan op het hoogtepunt van de Mexicaanse grieppandemie oplopen tot 30 à 70%. Dat staat in een document van het Commissariaat Influenza.
Hoeveel werkkrachten worden geveld door de Mexicaanse griep?

'Waarschijnlijk valt tijdens de grieppandemie (verschillende golven mogelijk, van elk 8 tot 12 weken) 15 tot 35 % van de actieve bevolking op een gegeven ogenblik ziek. Wie ziek valt, blijft waarschijnlijk minstens zeven werkdagen afwezig van zijn werk', staat in een document dat bestemd is voor bedrijven die een ‘Business Continuity Plan’ willen opzetten.

Eenderde tot tweederde van het personeel afwezig

Opmerkelijk is dat ervan uitgegaan wordt dat er voor ieder ziek personeelslid ook een ander personeelslid afwezig zal zijn, ‘omdat hij een verwant moet helpen, of omdat hij weigert zich te verplaatsen of te werken.’ Dat betekent dat bedrjven er rekening mee moeten houden dat eenderde tot tweederde van hun personeelsleden tijdens de pandemie afwezig kunnen zijn.

Het Commissariaat heeft een checklist opgesteld waarmee bedrijven het aantal besmettingen op het werk en de impact op de bedrijfsactiviteiten kunnen helpen verminderen. In een aparte brochure worden ook tips gegeven om het gevaar op besmetting te minimaliseren.

> Hoe voorkom je Mexicaanse griep op je werk?       

wdp (De Standaard Online)          

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook