Tomas De Soete: 'Ik ben jaloers op mensen die thuiswerken'

Radiopresentator Tomas De Soete werkt al sinds z’n stage bij Studio Brussel. Solliciteren heeft hij met andere woorden nooit gedaan. Kortom: een echte geluksvogel!
#

Wat was je eerste job?

Mijn eerste job is ook mijn huidige. Na mijn studies audiovisuele kunsten aan het Rits in Brussel ben ik meteen bij Studio Brussel aan de slag gegaan. In 1999 was dat, ik had er net mijn stage afgewerkt en toenmalig netmanager Jan Hautekiet vroeg me om te blijven. Dat moest hij geen twee keer vragen!

Wat was je eerste loon?

Geen idee, echt waar. Het was niet veel, dat weet ik wél nog. (lacht)

Wat zou je op carrièrevlak anders doen, mocht je de kans krijgen?

Niet veel, ik ben eigenlijk heel blij met wat ik doe. Ik ben zo’n geluksvogel die doet wat hij altijd al wilde doen: radio maken bij Studio Brussel. Ik heb nooit werk moeten zoeken of sollicitatierondes moeten afschuimen. Ik zei het al: een geluksvogel.

Hoewel, één ding toch. Ik ben een beetje jaloers op mensen die - euh - thuiswerken. Zoals een kunstenaar: opstaan, tasje koffie en dan maar creatief zijn. Of aan een boek schrijven, een schilderij maken… Vroeger maakte ik mijn radiojingles thuis. Nu wordt dat allemaal uitbesteed, wel jammer. Thuiswerken is zo praktisch.

(mr/mb) 

23 juli 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook