Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 597

Volgende

Studierichting veiligheid in het middelbaar

16 februari 2021
Vrouw security bewakingsagent
Een job als beveiligings- of bewakingsagent: kan je daar eigenlijk op school voor studeren? Absoluut, en die opleiding wint ook aan populariteit.

Vaak worden jongeren al vanaf hun middelbare opleiding aangeraden om te kiezen voor technische richtingen of voor de zorg. Maar er zijn natuurlijk ook andere secundaire richtingen, zoals opleidingen rond handel en voeding.

En zo is er in het secundair technisch- en beroepsonderwijs het studiegebied ‘maatschappelijke veiligheid’, dat overigens vooral mannelijke scholieren telt. Deze studie bevat de opleiding ‘veiligheidsberoepen’ en ‘integrale veiligheid’.

Aansluiting op arbeidsmarkt

Beide opleidingen trekken scholieren aan. Tegenover 2013 is het aantal afgestudeerden uit ‘maatschappelijke veiligheid’ met bijna de helft gestegen. “Ook qua aansluiting op de arbeidsmarkt doet die richting het vrij goed”, vertelt Lindsey Marin, stafmedewerker monitoring bij VDAB.

Lees ook: De 5 basics van de bewakingsagent

“Je kan ermee solliciteren voor een job in de beveiligings- of bewakingssector. Maar de richting wordt ook vaak gebruikt om later bij de politie of brandweer aan de slag te gaan, en dus als voorbereiding op die specifieke opleidingen.”

Go for happy! Bekijk alle actuele vacatures in bewaking & veiligheid

(William Visterin)

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook