Vorige

1 van 107

Volgende
Volgend artikel:

Werk zoeken in tijden van corona: ga ervoor!

Steeds vaker sollicitaties via videogesprek

25 februari 2011
Videoconferenties en Skype zijn al behoorlijk ingeburgerd op de werkvloer, maar sollicitatiegesprekken op afstand zijn nog in volle opmars. Steeds meer organisaties maken gebruik van video-interviews om kandidaten te selecteren.
videosollicitatie

Bedrijven kiezen niet louter uit gemakzucht voor video-interviews. Vaak is het onmogelijk om de agenda’s van werkgevers en kandidaten op elkaar af te stemmen. In dat geval is het gemakkelijker om met video te werken.

Het bedrijf stelt dezelfde vragen aan alle kandidaten, en die kandidaten kiezen zelf wanneer ze op die vragen antwoorden. Bovendien hoef je niet bang te zijn dat je interviewer in een slechte bui is. Het interview is voor elke kandidaat precies hetzelfde.

Duidelijke trend

Volgens een recente rondvraag van CareerBuilder maakte in 2010 zes procent van de werkgevers gebruik van video-interviews. Elf procent plant dat te doen in 2011. De trend gaat dus duidelijk in stijgende lijn.

Jennifer Flaa, ceo van de organisatie Vettanna ToGo, heeft ervaring met het aanleren van technieken om goed over te komen voor de camera. "Bij een video-interview telt niet alleen wat je zegt, maar ook alle andere zaken binnen het frame van de camera. Wat staat er op de achtergrond? Welke bewegingen maak je?"

Je bent dus beter goed voorbereid ...

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 18073 andere jobs