Creatief solliciteren
Vorige

1 van 105

Volgende

‘Start to work’-party’s voor sollicitanten bij Schoenen Torfs

20 juni 2011
Geen traditionele rekruteringscampagne bij Schoenen Torfs. De 40 nieuwe medewerkers worden gezocht via Twitter, jobadvertenties in Flair en Libelle, en ‘Start to work’-party’s in hun schoenenwinkels.
Afterwork

Het familiebedrijf uit Sint-Niklaas telt 62 schoenenwinkels en maar liefst 520 medewerkers. Toen Wouter Torfs ceo werd in 1989, waren dat nog maar 26 winkels.

“We moeten veel mensen tegelijk vinden en heel diverse profielen: gaande van assistent-winkelmanagers tot verkoopmedewerkers”, vertelt Wouter Torfs. “De klassieke rekruteringskanalen zoals advertenties in kranten en op onze website volstaan niet meer om dat met voldoende power te doen.”

Solliciteren = plezant

“We willen van solliciteren ook een prettige ervaring maken. Als de sollicitant de moeite doet om af te komen naar ons, willen we hen ook iets teruggeven. Daarom hebben we gekozen voor ‘Start to work’-party’s.”

Het programma bestaat uit drie workshops die de deelnemers in carrouselvorm doorlopen. “De sollicitanten krijgen onder meer styling tips. Kirsten Ujvari van reputatiebureau Verbeeck + Ujvari nodigt de deelnemers uit om op zoek te gaan naar de vertaling van hun unieke authentieke waarden in hun kleding en lichaamstaal, want de juiste uitstraling is een boost voor je zelfvertrouwen”, zegt Wouter Torfs.

Speeddate

Natuurlijk draait het voor Schoenen Torfs uiteindelijk om de juiste kandidaten te vinden. Het hr-team gaat samen met andere collega’s in een speeddate op zoek naar die witte raven. Maar ook hierin legt Wouter Torfs eigen accenten. “De winkel is ingericht met partytafels met hapjes. Na de speeddate krijgen de sollicitanten feedback over hun manier van solliciteren, ook weer met de bedoeling hen iets terug te geven als ze het niet halen. Per ‘Start to work’-party hebben we 40 à 50 kandidaten uitgenodigd.”

Is het dan zo moeilijk voor Schoenen Torfs – uitgeroepen tot Beste Werkgever van 2011 - om medewerkers te vinden? “40 vacatures tegelijk invullen is niet zo makkelijk. Bovendien moeten de mensen regelmatig laat of in het weekend werken. Komt daarbij dat in onze sector niet de grootste salarissen worden betaald. Daarom willen we de mensen op andere vlakken iets teruggeven: als ze bij ons solliciteren, maar evengoed willen we dat onze werknemers op de werkvloer gelukkig zijn.”

‘Start to work’-party’s op woensdag 22 juni en maandag 27 juni in de winkels van Schoenen Torfs in Mechelen en Deinze vanaf 18.30u.    

(mr)   

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook