Vorige

1 van 73

Volgende
Volgend artikel:

De 7 grootste flaters in cv's en motivatiebrieven

Sollicitatiebrief verhoogt drempel om te solliciteren

14 februari 2014
Een sollicitatiebrief schrijven, het is voor werkzoekenden vaak de meeste gehate stap in het sollicitatieproces. Bijna 15 procent wordt er zelfs door afgeschrikt en aan het twijfelen gebracht om daadwerkelijk te solliciteren.
meisje nadenken

Dat blijkt uit onderzoek van Motivatiebriefvoorbeeld.com en Voorbeeldmotivatiebrief.nl bij 1.128 respondenten. Meer dan de helft heeft moeite met het opstellen van een motivatiebrief. Slechts een minderheid beschouwt dit als een interessante uitdaging in plaats van een lastige opdracht.

Van de werkzoekenden die afgeschrikt worden door het schrijven van een motivatiebrief besluit uiteindelijk een op de vijf om zelfs helemaal niet in te gaan op de vacature. Een motivatiebrief werkt dus in sommige gevallen zelfs demotiverend.

Perfecte sollicitatiebrief?

Het merendeel van de ondervraagden is van mening dat een goede motivatiebrief tussen een half en een heel A4 lang is. Daarnaast vindt meer dan de helft dat de eigen capaciteiten en persoonlijke eigenschappen de belangrijkste onderwerpen zijn in de brief. Ongeveer 27 procent gelooft echter dat in de motivatiebrief voornamelijk het bedrijf centraal moet staan en dat men moet benadrukken waarom het zo interessant lijkt om voor dit bedrijf te werken.

>> Een goede sollicitatiebrief: 2 voorbeelden 

(nm) – Bron: Managersonline.nl 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15210 andere jobs