Stress
Vorige

1 van 500

Volgende

Sla nooit een pauze over!

29 juni 2010
Druk, druk, druk … Voor een op vier werknemers het sein om de middagpauze op het werk over te slaan. Rugklachten en stress krijgen ze er gratis bij.
lunchpauze

Een derde van de werknemers werkt door tijdens de lunch. Een op vier slaat zijn middagpauze helemaal over. De helft hiervan schrijft dit toe aan te veel werk. Een derde klaagde over onderbezetting. De BBC berichtte over dit onderzoek van de Chartered Society of Physiotherapists bij 3.000 Britse werknemers.

Gezondheidsproblemen

Niet pauzeren kan leiden tot gezondheidsproblemen. Rugklachten komen het meeste voor doordat werknemers te lang in dezelfde houding blijven werken. Stress komt op de tweede plaats. 40 procent van de ondervraagde werknemers voelt zich minstens een keer per week gestresseerd. De oorzaken zijn onderbezetting en te hoge werkdruk.

“Deze resultaten zouden een alarmbel moeten doen afgaan bij de werkgevers”, zegt personeelsdeskundige Ben Willmott. ”Een zekere mate van werkdruk is oké. Maar als dat niveau uitstijgt boven wat een werknemer aankan, is het tijd om even een pauze te nemen. Dat verkleint de kans op depressies, spanningen en hartproblemen.”

5 tips voor een verkwikkende middagpauze

  1. Na twee uur werken, neem je best minimaal tien minuten pauze.
  2. Heb je sportfaciliteiten op het werk, maak daar dan gebruik van. Niets makkelijker toch?
  3. Met een bedrijfsrestaurant op je werk is het zeker dom om geen pauze te nemen. Warm eten ’s middags bezorgt je de nodige calorieën om de rest van de dag fris door te komen. Het avondeten is de minst belangrijke maaltijd van de dag en je hoeft ’s avonds niet meer te koken.
  4. Je lichaam heeft daglicht nodig om je wakker, aandachtig en stressbestendig te houden. Een wandeling in de buitenlucht tijdens je middagpauze is dan ook de ideale opkikker.
  5. Verzet je gedachten. Doe een praatje met een van je collega’s, wel over iets anders dan het werk. Of bel naar je partner of kind(eren), je scoort er nog goede punten mee ook.

(mr) - Bron: news.bbc.co.uk 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook