Van lunchen achter je pc word je dikker
Eten achter je computer is geen goed idee. Het ideale moment om je Facebook te checken of de internetkrant te lezen, dat wel. Maar je wordt er wel dikker van waarschuwen diëtisten.
Een derde van de werknemers werkt door tijdens de lunch. Een op vier slaat zijn middagpauze helemaal over. De helft hiervan schrijft dit toe aan te veel werk. Een derde klaagde over onderbezetting. De BBC berichtte over dit onderzoek van de Chartered Society of Physiotherapists bij 3.000 Britse werknemers.
Niet pauzeren kan leiden tot gezondheidsproblemen. Rugklachten komen het meeste voor doordat werknemers te lang in dezelfde houding blijven werken. Stress komt op de tweede plaats. 40 procent van de ondervraagde werknemers voelt zich minstens een keer per week gestresseerd. De oorzaken zijn onderbezetting en te hoge werkdruk.
“Deze resultaten zouden een alarmbel moeten doen afgaan bij de werkgevers”, zegt personeelsdeskundige Ben Willmott. ”Een zekere mate van werkdruk is oké. Maar als dat niveau uitstijgt boven wat een werknemer aankan, is het tijd om even een pauze te nemen. Dat verkleint de kans op depressies, spanningen en hartproblemen.”
(mr) - Bron: news.bbc.co.uk
29 juni 2010Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Eten achter je computer is geen goed idee. Het ideale moment om je Facebook te checken of de internetkrant te lezen, dat wel. Maar je wordt er wel dikker van waarschuwen diëtisten.
65 ambtenaren van Financiën voor het beheer van de belastingen op spelen en weddenschappen, automatische ontspanningsspelen en de openingsbelasting voor cafés, hebben voorlopig helemaal niets te doen.
Werknemers komen door paperassen nauwelijks nog aan hun echte werk toe, vooral in de zorgsector.
Verlies jij 's ochtends ook zoveel tijd op het werk door een overload aan e-mails? Dankzij de volgende 9 tips zeg je vaarwel tegen die mailstress!
De consultancywereld wordt vaak aanzien als een harde business waarin alleen werken, targets en winst van tel zijn. EY bewijst dat het anders kan.
Lien is ruim een jaar winkelmanager van de Okay in Rotselaar
Dé perfectionist bestaat niet. In werkelijkheid zijn er diverse types, met hun eigen kenmerken. Herken je jezelf?
Nathalie werkt al tien jaar als orderpicker in Lidl Genk: “Je kunt hier gewoon jezelf zijn”
Hoe ga je om met een conflict op de werkvloer? En vooral: hoe los je zo’n conflict op?