Aangeboden door Scania Belgium

Scania zoekt talent om leidende marktpositie te verstevigen: "Een familiale werksfeer in zo’n groot bedrijf, dat maakt verschil"

24 augustus 2021
Werken bij de Scania-familie? Dat voelt als thuiskomen, zeggen Ibrahim Akdogan (30) en Tamara Stappers (30). Beiden legden al een hele weg af binnen het bedrijf, ondersteund door opleidingen en een groeitraject. Scania is dan ook voortdurend op zoek naar gemotiveerde mensen om hun leidende marktpositie verder te ontwikkelen. “Ja, we werken voor een groot bedrijf. Maar tegelijk voelt het nog steeds heel familiaal”, zeggen Ibrahim en Tamara.

Na een loopbaan van enkele jaren in de verkoop, startte Tamara Stappers bijna twee jaar geleden haar Scania-avontuur als algemeen magazijnmedewerker bij de logistieke organisatie achter de Scania Group. Een bewuste keuze, stelt Tamara. Al was er ook wat onzekerheid. “Ga ik dat wel kunnen”, vroeg Tamara zich af. Uiteindelijk waagde ze toch haar kans. Mét succes. “Die onzekerheid bleek helemaal niet nodig”, glimlacht Tamara vandaag. “Ik vertrok met een klein hartje naar het sollicitatiegesprek, maar quasi meteen had ik een goed gevoel. Het was vooral een mentale drempel waar ik over moest. Daarna viel alles als een puzzel in elkaar.”

Familiale werksfeer

Ondertussen voelt Tamara, mama van drie kindjes, zich helemaal thuis binnen de Scania-familie. Iedere nieuwe medewerker krijgt begeleiding van een peter of meter. “De eerste dagen kon ik onder de vleugels van mijn meter het bedrijf rustig ontdekken. Meteen viel op hoe familiaal de collega’s met elkaar omspringen. Net zoals de leidinggevenden en directie veel interesse tonen in het personeel. In zo’n groot bedrijf verwachtte ik eerder een zakelijke sfeer. Dat bleek dus een misvatting. Zo loopt er door het gebouw een voetpad waar je altijd wel iemand tegenkomt. Die kleine gesprekjes maken het extra aangenaam werken”, zegt Tamara.

Als algemeen magazijnmedewerker werkt Tamara in verschillende zones. En dat heeft ze vooral aan zichzelf te danken. Tamara volgde intern enkele opleidingen – en behaalde de bijhorende attesten – om verschillende soorten toestellen te mogen besturen. Een mogelijke volgende stap is het groeitraject. Via dat opleidingstraject krijgen uitgekozen medewerkers uit alle afdelingen van Scania de kans om bij te leren over leiderschap en zich op te werken naar een hogere functie. Talent zoeken in eigen rangen, zeg maar. “Het is een fijn gevoel om te weten dat er op termijn mogelijkheden zijn en dat de leidinggevenden oog hebben voor wie goed werk levert. Het kan dus zeker dat ik ooit mijn kans waag”, zegt Tamara.

Kom jij het team van Scania versterken? Ontdek onze vacatures hier.

Kansen krijgen

Wie het groeitraject al met glans aflegde, is Ibrahim Akdogan (30). Hij werkt sinds drie jaar bij Scania en groeide in die tijd door van algemeen magazijnmedewerker tot Teamleider Magazijn. “In dit bedrijf krijg je zéker kansen”, beaamt Ibrahim volmondig. “Zelf heb ik vanaf het begin de ambitie getoond om door te groeien. Maar eerlijk? Dat ik zó snel mijn kans zou krijgen, had ik nooit gedacht. Je start aan het groeitraject, dat bestaat uit een theorie- en praktijkopleiding, zonder de belofte op een leidinggevende functie. Je leert er in de eerste plaats enorm veel over jezelf. Zelf wou ik het natuurlijk helemaal tot een goed einde brengen. Ondertussen is mijn stage afgerond en ben ik sinds twee maanden officieel Teamleider Magazijn. Het geeft me heel veel voldoening”, zegt Ibrahim zichtbaar trots.

“Op een bepaalde manier voel je je hier als medewerker enorm verbonden met het bedrijf. Vanaf de eerste dag had ik een goed gevoel. De uitstekende werksfeer maakt het plaatje compleet. Ik zie mezelf hier nog lang werken. En ja, de ambitie om nóg verder door te groeien binnen het bedrijf is zeker aanwezig.”

Wil je aan de slag als magazijnmedewerker bij Scania? Solliciteer dan hier.
Scania Belgium: 3 jobs
Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Ontvang per mail jobs op maat

Ontvang nieuwe 'Scania Belgium' jobs meteen in je mailbox.