Collega's Vorige

1 van 455

Volgende

Samenwerken met je moeder: horror of fun?

Moeders en dochters … Massa’s tv-series gaan over deze complexe relatie. Hoe pak je het aan als je samen zaken doet, of blijf je professioneel beter zo ver mogelijk uit elkaars buurt?

23 april 2010

Delen

moeder en dochter werken samen

Geen wonder dat heel wat moeders en dochters samen een bedrijf runnen. Onderzoekster Sylvia Korupp komt in haar boek Do mothers matter? tot de vaststelling dat dochters zich in hun beroepskeuze sterker laten leiden door het voorbeeld van hun moeder dan door dat van hun vader, ook al heeft die laatste een beroep met veel status.

Jezelf blijven

Wat lukt bij een vader-zoon-samenwerking gaat daarom niet op voor een moeder-dochter-relatie. Natuurlijke spanningen tussen ouders en volwassen kinderen zijn normaal. Maar voor moeders en dochters die samen zaken doen zijn er speciale uitdagingen.

“Twintig jaar geleden zei men tegen vrouwen dat ze zich moesten gedragen als mannen om carrière te maken”, zegt Elizabeth Gordon, auteur van The Chic Entrepreneur. ”Nu weten vrouwen dat ze succesvol kunnen zijn door zichzelf te blijven. Dat zijn twee fundamenteel verschillende zienswijzen over hoe je je als vrouw moet gedragen, kleden en zaken doen. Het is vooral daar dat spanningen tussen beide zullen ontstaan en dit kan zelfs hun persoonlijke relatie om zeep helpen.”

(mr) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?