Gezondheid
Vorige

1 van 651

Volgende

Penislengte mogelijke verklaring economische groei

27 september 2011
De gemiddelde lengte van de penis hangt samen met het niveau van de economie en de economische groei in een land. Tot die conclusie kwamen Finse wetenschappers van de universiteit van Helsinki.
Penislengte

De optimale penislengte ligt rond de 13,5 centimeter in opgewonden staat, zo beweren de Finse onderzoekers. In landen waar de gemiddelde penislengte onder de 12 centimeter ligt, zou het bruto nationaal product significant lager zijn.

Groot geschapen?

In landen waar mannen juist opvallend groter geschapen zijn dan het optimale gemiddelde – vanaf een penislengte van 16 centimeter – ligt het bruto nationaal product eveneens lager.

Volgens de onderzoekers biedt de lengte van de penis een betere verklaring voor het niveau van de economie dan het politieke regime van een land. De penislengte zou twintig procent van de economische groei tussen 1960 en 1985 kunnen verklaren.

Zelfvertrouwen

De wetenschappers vermoeden dat een groot zelfvertrouwen onder mannen een mogelijke oorzaak kan zijn van meer economische groei. Hoewel er in de wetenschap al veel onderzoek werd gedaan naar de invloed van onderwijs en politiek op economische groei, bleef de invloed van biologie of seksualiteit vooralsnog relatief onderbelicht.

Voor het onderzoek baseerden de Finse wetenschappers zich op eerdere onderzoeken. Ze maakten gebruik van gegevens uit de periode van 1960 tot 1985, afkomstig uit 76 landen.

(mo)  

Aanbevolen jobs