Vorige

1 van 703

Volgende
Volgend artikel:

Do's en don'ts in het maken van een carrièreswitch

Pascale Platel: Zwaantje

22 oktober 2012
Pascale Platel is een Vlaamse actrice en auteur. Ze ziet in haar huidige job veel gelijkenissen met haar droomjob.
Pascale Platel
"Een vrouw in zo'n mannenberoep, dat heeft iets schoons" (Pascale Platel, actrice/auteur)

Zwaantjes spreken al van in mijn kindertijd tot de verbeelding. Ik ben opgegroeid met series als Chips en Charlie's Angels. Daar heb ik een romantisch beeld van het politiewerk aan overgehouden. Motoragent is een beroep dat mijn fantasie prikkelt, en in die zin sluit het wel aan bij mijn huidige job. De wegpolitie lijkt mij een aparte wereld. Zwaantje of actrice: het zijn allebei jobs waarmee je uit de realiteit stapt. Ze staan los van de rest.

Mocht ik een zwaantje worden, zou dat als een metamorfose zijn. Als een rol waar ik instap. Het zijn bijna stripfiguren, die motoragenten. De koninklijke familie escorteren, zoals sommigen onder hen mogen doen, zou ik zeker zien zitten. Ik ben van een fan van het protocol. Omdat ik er ook wel de humor van inzie.

Zot van uniformen

Ik zou wel de creativiteit missen. Op dat vlak staat het natuurlijk lijnrecht tegenover het bestaan als theatermaker. Als ik een productie op poten zet, ben ik voor alles verantwoordelijk: de tekst, het decor, de kostuums, de muziek ... Misschien lijkt het me daarom wel eens leuk om slechts een radertje te zijn van een groot geheel. Maar ik heb in het verleden genoeg vakantiejobs en interims gedaan om te weten dat ik in zo'n baan niet op mijn plaats zit.

Ik herinner mij een agente bij de bereden politie die ik vroeger geregeld in het Gentse straatbeeld zag opduiken. Een vrouw in zo'n mannenberoep, dat heeft iets schoons. Ik ben graag vrouw en speel dat ook met plezier uit, maar tegelijk schuilt er in mij een macho. Ik ben zot van uniformen. En dan die stoere helm, waar mijn blonde lokken onderuit zouden komen ...

Geef toe, als je zo'n zwaantje ziet rijden, dan geeft dat toch een wow-gevoel? Volledig in het zwart op een BMW zitten en mensen berispen: eigenlijk vind ik dat best sexy. Motoragenten moeten autoriteit hebben. Anders worden ze niet au sérieux genomen. En ja, ik kan heel streng kijken. Voor tv-opnames heb ik de voorbije zomer eens achterop een grote motor mogen zitten. Dat gaf een kick, hoor. Je voelt je zo vrij.

(pvd)

  • Jobs voor politie

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17054 andere jobs