Vorige

1 van 790

Volgende
Volgend artikel:

5 positieve gevolgen van Corona

Ook jij hebt recht op 125 uur opleidingsverlof

6 augustus 2018
opleidingsverlof
Voortaan krijgt elke werknemer in de privésector in Vlaanderen 125 uur opleidingsverlof zonder loonverlies. Het moet wel gaan om arbeidsmarktgerichte opleidingen. Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) wil werknemers hiermee aansporen om te blijven bijleren.

Het nieuwe Vlaams Opleidingsverlof, dat ingaat vanaf het schooljaar 2019-2020, is de opvolger van het bestaande systeem van het Betaald Educatief Verlof.

Concreet zal elke werknemer in de privé vanaf het schooljaar 2019-2020 recht hebben op 125 uur opleidingsverlof zonder loonverlies. De Vlaamse overheid betaalt daarbij de loonkost terug aan de werkgever.

Win-win

"Het gaat om een win-winsituatie", zegt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters. "Werknemers versterken hun kwaliteiten, werkgevers krijgen beter en productiever personeel en Vlaanderen versterkt zijn economie." Behalve in een klassieke opleidingsomgeving kan de opleiding in de toekomst ook via werkplek- en afstandsleren.

Anders dan vroeger moet het wel steevast gaan om arbeidsmarktgerichte opleidingen onderworpen aan een beoordelingssysteem óf loopbaangerichte opleidingen passend in een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) nadat de betrokken werknemer loopbaanbegeleiding volgde. Alle goedgekeurde arbeidsmarktgerichte opleidingen zullen eenvoudig raadpleegbaar zijn in een online databank.

(kv) - Bron: Belga 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14564 andere jobs