Sociale media
Vorige

1 van 184

Volgende

Offline blijven even moeilijk als afkicken van drugs

1 augustus 2011
Het internet is alomtegenwoordig, en de gevolgen zijn dan ook navenant. Offline blijven is voor veel mensen niet evident, het lijkt zelfs op het stoppen met roken of drinken.
afkicken

Wanneer mensen niet online kunnen gaan, voelen ze zich boos en eenzaam. 53% heeft gevoelens van boosheid en 40% voelt zich eenzaam. Ook wanneer ze slechts voor korte tijd van het internet worden afgesneden, hebben de meeste onder ons het moeilijk. Dat blijkt uit een onderzoek van Intersperience bij meer dan 1.000 mensen.

24 uur lang geen internet

De deelnemers moesten vragen beantwoorden over hun computer- en smartphonegebruik, en kregen dan 24 uur lang geen toegang tot het internet. Sommige vergeleken hun ervaringen met het stoppen met roken of drinken.

Paul Hudson, chief executive van Intersperience, zei in The Daily Telegraph: “Online en digitale technologieën worden steeds belangrijker, en beïnvloeden onze vriendschappen en familieleven, de manier hoe we communiceren en naar organisaties kijken, ons werk en koopgewoontes.”

Afkicken van drugs

Het is dus niet zo gek dat wanneer technologische gadgets ons worden ontnomen, we afkickverschijnselen vertonen die lijken op wat een drugsverslaafde doormaakt wanneer hij niet aan zijn 'spul' geraakt. Dit werd eerder dit jaar bevestigd door een studie van de Universiteit van Maryland in de VS waarbij honderden studenten nochtans niet volledig van de wereld werden afgesneden. Telefoneren met een landlijn en boeken lezen waren toegelaten. Facebook, Twitter, e-mail, sms, tv, radio en kranten waren gedurende 24 uur verboden.

De studenten werden gevraagd tijdens die periode hun gevoelens bij te houden in een dagboek. Wat bleek? Ze voelden zich onrustig, bang, geïsoleerd en grepen steeds opnieuw naar de afwezige gsm. De wetenschappers vergeleken die gevoelens met stoppen met roken en afkicken van drugs.

(mr) – bron: Express.be en Dailymail.co.uk

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook