Starters
Vorige

1 van 211

Volgende
Volgend artikel:

Op twee dagen ben je aangeworven

NIEUW: Rekruteren via virtual reality

Hoe verleid je de meest innovatieve high potentials nog? Op jobbeurzen wordt er met goodiebags geleurd en met superlatieven gesmeten, maar hoe trek je de juiste mensen nog aan als iedereen de mooiste jobstand heeft en de meest leuke gadgets uitdeelt?
#

Mensen solliciteren steeds creatiever en digitaler. Ze gebruiken LinkedIn, Snapchat, Facebook, Twitter, of zelfs Pinterest. Je kan het zo gek niet bedenken. Maar hoe zit het nu met het aanwerven van mensen? Hoe creatief zijn bedrijven daar nog in?

Jobbeurs

Het Mechelse bouwbedrijf Willemen Groep stelde zich de vraag, hoe ze best de meest innovatieve geesten konden aantrekken. Het antwoord leek simpel, door te laten zien hoe innovatief ze zélf zijn. Een nieuwe, mooie jobstand voor beurzen om young graduates aan te trekken was essentieel, al probeerden ze hier eerder ook al origineel in te zijn door stellingen te gebruiken, die naar hun projecten verwezen.

Verder investeerden ze zelf in opleidingen en leermomenten/sprekersessies om de ambities en passies van hun personeel en medewerkers aan te wakkeren. Zo richtten ze 2 jaar geleden de Willemen Academy op, inclusief masterclasses om hun high potentials bij te scholen en te inspireren, en ontwikkelden ze een carrière-oriëntatietool om young graduates en (bouwkundige) talenten te ondersteunen in hun zoektocht naar de juiste richting voor hun carrière.

Toch gingen ze dit keer voor een iets strakker design, met een persoonlijke touch en een verwijzing naar hun projecten. Verder hinten ze ook op de opvallende experience die erbij hoort...

Willemen Groep Jobstand

Nieuwe technologie

Willemen Groep is niet vies van technologische experimenten en implementeren nieuwe technische mogelijkheden graag zo snel mogelijk. Zo zien ze bijvoorbeeld potentieel in drones en robots, doch om young graduates aan te werven, wilden ze iets écht nieuw. Voor die extra ervaring die ze aan potentiële kandidaten willen aanbieden, stapten ze daarom in zee met Yondr.

Virtual reality

Yondr is een ambitieus Vlaams bedrijf dat zich specialiseert in 360°-video's. Zij creëerden voor Willemen Groep een virtual reality experience die geïnteresseerde kandidaten in een paar seconden van een jobbeurs naar een startbaan van Brussels Airport transporteert. Je kan de vliegtuigen over je hoofd zien vliegen en ondertussen het tarmac van de landingsbaan die door Willemen Groep werd gelegd, bekijken. Met een speciale bril laat Yondr je een virtuele wereld bezoeken, die momenteel bestaat uit 3 werven van Willemen Groep. Zo kan de potentiële sollicitant kennismaken met de projecten van de bouwgroep en zich een beter beeld scheppen van hun activiteiten.

In een kort filmpje stellen Yondr en Willemen Groep voor hoe ze aan dit experiment begonnen zijn.

The Making Of 

“Het principe van Virtual Reality is simpel,” zegt Tom Willemen. “Je krijgt een speciale bril met hoofdtelefoon op je hoofd en dankzij een video beland je in een andere, virtuele wereld. Zo lijkt het in deze video alsof je plots bovenop de 107 meter hoge Astrotoren in Brussel staat, of onder het toekomstige viaduct van de A11 tussen Brugge en Westkapelle.” Willemen Groep toont op dezelfde manier ook hoe het deze zomer een start- en landingsbaan op Brussels Airport helemaal vernieuwde. “De projectleider legt het je allemaal haarfijn uit. Kijk je naar links of naar rechts, dan beweegt het beeld gewoon mee. Het is alsof je er echt bij bent.”

Yondr ziet de bui of de hype van VR-technologie al hangen en wil hier optimaal op inspelen. Eigenlijk bestaat de markt voor hun 360°-video’s nog niet, waardoor ze die nog grotendeels zelf kunnen creëren. Geen probleem, want volgens hen zijn de mogelijkheden eindeloos. “We weten dat het een hype zal worden en we willen een grote speler zijn als het zover is”, aldus Mathias Van Dosselaer van Yondr.

360°-video

Benieuwd wat deze VR-ervaring nu eigenlijk inhoudt? Of voel jij je geroepen voor een carrière bij Willemen Groep? Bezoek stepintoyourfuture.be, vraag er je eigen VR-cardboard aan om als bril te gebruiken en dompel jezelf onder in de projecten van Willemen Groep.

(sjv)  

29 oktober 2015

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook