Nieuw in de bioscoop: The Hunt for Gollum

Fans van The Lord of the Rings die aan een infuus van Golden Ale uit de Prancing Pony hun ontwenningsverschijnselen liggen uit te zweten tot The Hobbit in de zalen komt (2012 ten vroegste!) krijgen onverwachts een online zoethoudertje cadeau. Begin nog niet meteen te briesen en te steigeren van opwinding: The Hunt for Gollum is een fanfilm. Niet meer, niet minder.

25 mei 2009

Delen

The Hunt for Gollum

Dat wil zeggen: een film die geheel onofficieel en non-profit is gemaakt door enthousiaste vrijwilligers die er geen cent aan (willen) (mogen) verdienen.

The Hunt for Gollum heeft dus niets te maken met Peter Jackson of New Line Cinema of eender wie bij de échte Lord of the Rings-films betrokken was. The Hunt for Gollum is huisvlijt. Maar wát voor huisvlijt!

De Britse would-be regisseur Chris Bouchard is erin geslaagd een gouden team van pseudo-professionals rondom zich te scharen, en samen hebben ze voor geen geld (3000 Britse pond!) een prequel van veertig minuten gemaakt die visueel bij momenten akelig dicht tegen het origineel aanleunt.

En wat nog meer is: het verhaal deugt nog ook! De makers hebben het scenario gedistilleerd uit voetnoten in het boek van Tolkien. Je volgt Aragorn die op jacht gaat naar Gollum, want die kent de locatie van de Ring. Kijk naar de bliksemsnel gemonteerde zwaardscène met de orcs, geniet van het met toortsen belichte nachtelijke gevecht met de ringwraith, en sta verstomd hoe ze met uiterst beperkte middelen Gollum tot leven hebben gebracht.

Uiteraard heeft deze fanfilm zijn beperkingen (de 'acteurs' komen er met name nogal bleekjes uit), maar de productie is kwalitatief zo verrassend af, dat je merkt dat hier mensen met talent aan hebben gewerkt. Is dit echt louter een film van enthousiaste fans voor fans? Of is het eerder een verdoken sollicitatie van talentvolle jonge snaken die maar wat graag het eerste vliegtuig naar Nieuw-Zeeland zouden nemen om daar aan The Hobbit mee te werken? Oordeel zelf! (HDP)

Bekijk de film gratis op www.thehuntforgollum.com.     

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?