Vorige

1 van 493

Volgende
Volgend artikel:

Even sporten of boodschappen doen tijdens het thuiswerken: mag dat?

Muziek leidt teveel af van werk

5 augustus 2010
Volstrekte stilte staat garant voor de beste prestaties, zo blijkt uit recent onderzoek. Gedaan dus met ontspannende achtergrondmuziek tijdens het werk?
muziek luisteren op het werk

Wie luistert naar achtergrondmuziek terwijl hij aan het werk is, blijkt minder goed in staat te zijn om informatie te onthouden of opnieuw op te roepen. Onderzoek van het Wales Institute uit Cardiff wijst uit dat werknemers die naar opeenvolgende liedjes luisteren, het slechtst presteren. Luisteren naar je favoriete popmuziek kan er in veel gevallen zelfs voor zorgen dat je spontaan vergeet waar je mee bezig bent.

Stimulatie van de creativiteit?

Monotoon geluid – zoals het geraas van voorbijrijdend verkeer op de achtergrond of het zoemen van machines – is volgens de onderzoekers minder schadelijk dan muziek. Afwisselende nummers en de opeenvolging van verschillende geluiden verstoren de concentratie in veel hogere mate. De afleiding leidt op zijn beurt tot aanzienlijke productievertragingen.

Dat achtergrondmuziek de creativiteit zou stimuleren – zoals sommige werknemers beweren – konden de onderzoekers niet bewijzen.

(mo) - Bron: Express.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16399 andere jobs