Meewerken aan 'De werf van de eeuw': volop kansen voor uiteenlopende profielen

11 oktober 2019
Lantis staat voor Leefbaar Antwerpen door Innovatie en Samenwerken. Met verschillende projecten, waaronder de Oosterweelverbinding, werkt Lantis mee aan de verbetering van de leefbaarheid rond Antwerpen. Lantis is volop op zoek naar talenten voor ‘De werf van de eeuw’.

“Vroeger speelde ik met Lego en voor mij is ‘De werf van de eeuw’ ook als het zoeken naar de juiste bouwstenen,” vertelt Benoit Janssens (34), teamleader Civieltechnische bouw. Zijn takenpakket omvat naast het ontwerpen ook begeleiding en coaching van zijn team van 25 medewerkers.

Aan uitdagingen is er geen gebrek voor Benoit. “Het komt er vooral op aan om technische uitdagingen op te lossen in een sterk economisch pakket. We zijn stuk voor stuk actief in mooie bouwwerken waarvan je weet dat ze er over 100 jaar nog zullen staan. Dat vind ik heel tof, we laten iets achter voor de komende generaties. Fietsers kunnen nu bijvoorbeeld makkelijker de stad binnenrijden dankzij de nieuwe IJzerlaanbrug over het Albertkanaal. Maar ook met overkappingen over de Ring zorgen we dat het aangenamer wonen is in Antwerpen. Het maakt me gelukkig om hier een steentje aan bij te dragen.”

Benoit wordt telkens weer geprikkeld door de zoektocht naar oplossingen. “In een gigantische werf als deze stellen zich iedere dag nieuwe problemen. Samen met mijn team moeten we vindingrijk en innovatief zijn om de beste oplossingen uit te werken. Het volledige proces om hiertoe te komen, is voor mij enorm boeiend.”

Stevige begeleiding voor nieuwkomers

Voor Benoit, sinds 2012 in dienst, biedt een job bij Lantis diverse opportuniteiten voor gemotiveerde talenten. “Het is een heel interessante uitdaging. Je komt terecht in een aangename werksfeer, inclusief een aantrekkelijk verloningspakket. Ook de omkadering zit uitstekend: nieuwkomers krijgen een stevige begeleiding om ervaring op te doen. Bovendien hebben wij veel kennis in huis met de juiste mensen. Hoe verder het project zich ontwikkelt, hoe meer mensen geïnteresseerd raken. Je voelt aan alles dat het begint te leven. Daar deel van uit te kunnen maken, is een kans die je niet mag laten liggen,” besluit Benoit Janssens.

Bijdragen aan de leefbaarheid

Als Contractmanager Rechteroever is Katrien Van Rompay (39) onder andere verantwoordelijk voor het opstellen van uiteenlopende contracten met aannemers. “Mijn eerste bezorgdheid is de zorg om faire contracten voor beide partijen waaruit vertrouwen en zekerheid spreekt. Voor mij is dat een essentieel onderdeel van ons maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er gaat binnen Lantis ook veel aandacht naar het menselijke verhaal. We zoeken naar mogelijkheden om zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen op ‘De werf van de eeuw’. Bovendien zetten we met ons team ook stevig in op goede leef- en werkomstandigheden, tijdige communicatie en verhoogde veiligheid voor zowel omwonenden als mensen die op onze werf komen werken.”

Benoit en Katrien van Lantis

Katrien voelt zich persoonlijk nauw verbonden met de infrastructuurwerken rond de stad. “Ik woon in Berchem aan de zuidkant van de Ring. Voor mezelf en mijn drie jonge kinderen is de fiets het belangrijkste vervoermiddel. Wanneer we de deur uitkomen, slaat het geruis van de Ring ons om de oren. Ik ben ervan overtuigd dat wij een bijdrage kunnen leveren aan de leefbaarheid van de inwoners van Antwerpen. Ik vind het ontzettend fijn om daaraan te participeren.”

Teamspirit

Het idee om mee deel uit maken van een masterproject voor Antwerpen en bij uitbreiding Vlaanderen, leeft intens in het team van Katrien. “Ik ervaar dat heel erg onder de collega’s. Het zorgt voor een dynamiek, iedereen trekt aan hetzelfde zeel en wil er zijn schouders onder zetten. De drive is groot, je voelt dat je samen bezig bent met iets heel uitzonderlijks en vernieuwends. Het gaat niet alleen over de verbetering van de infrastructuur maar ook over een project dat maatschappelijk relevant is.”

Opportuniteiten voor vrouwen

De tewerkstelling van vrouwen in de bouwsector ligt Katrien nauw aan het hart. “Infrastructuur is traditioneel een mannenwereld, zoetjesaan beweegt er wat. Ik wil op dat vlak de vinger aan de pols houden. Naar aanleiding van de nationale vrouwendag (op 11 november) brengen we binnenkort onze vrouwen samen. We willen van Lantis een aantrekkelijke werkgever maken voor vrouwen, maar dat vraagt engagement. Ik vind het fijn dat Lantis dit engagement waardeert. Vrouwelijke talenten zijn dan ook meer dan welkom bij ons,” besluit Katrien Van Rompay.

Meer info over een job bij Lantis vind je op jobs.lantis.be

Lantis:
Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Ontvang per mail jobs op maat

Ontvang nieuwe 'Lantis' jobs meteen in je mailbox.