Meer dan helft werkt tijdens lunchpauze

Meer dan de helft (54 procent) van de werknemers werkt regelmatig door tijdens zijn middagpauze. Dat blijkt uit een poll van de Britse openbare omroep BBC.
#

Daarnaast toont het onderzoek aan dat veel werknemers (53 procent) van mening zijn dat er een wijdverspreide cultuur is ontstaan waarin doorwerken tijdens de lunchpauze en steeds langer werken dan de verplichte werkuren een normale zaak is.

Minder productief

'Te veel werknemers slagen er maar niet in om een pauze te nemen voor hun lunch, omdat ze gewoonweg te veel werk hebben', aldus Frances O'Grady, algemeen secretaris van de Britse vakbondsorganisatie Trades Union Congress (TUC). 'Het is noodzakelijk dat werkgevers zich bewust zijn van de schade dat dit kan toebrengen aan hun personeel en aan hun productiviteit.'

Volgens O'Grady worden werknemers die hun middagpauze overslaan en niet weg te slaan zijn van hun bureau minder productief naarmate de dag vordert. Ook internationaal onderzoek heeft dit eerder aangetoond (Lunch overslaan verlaagt je productiviteit). 'We moeten de cultuur veranderen, die overigens in te veel werkplekken overheerst, dat het aanvaardbaar is om je lunch op te eten aan je bureau en je werkruimte nooit te verlaten.'

(nm) – Bron: Hrmagazine.co.uk 

18 februari 2013

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook