Hoe gezond en lekker is jouw lunch?
Dat het beter kan met onze lunch blijkt uit een recente studie waarin 69 procent van de werknemers aangeeft met gezondere producten te willen lunchen.
Daarnaast toont het onderzoek aan dat veel werknemers (53 procent) van mening zijn dat er een wijdverspreide cultuur is ontstaan waarin doorwerken tijdens de lunchpauze en steeds langer werken dan de verplichte werkuren een normale zaak is.
'Te veel werknemers slagen er maar niet in om een pauze te nemen voor hun lunch, omdat ze gewoonweg te veel werk hebben', aldus Frances O'Grady, algemeen secretaris van de Britse vakbondsorganisatie Trades Union Congress (TUC). 'Het is noodzakelijk dat werkgevers zich bewust zijn van de schade dat dit kan toebrengen aan hun personeel en aan hun productiviteit.'
Volgens O'Grady worden werknemers die hun middagpauze overslaan en niet weg te slaan zijn van hun bureau minder productief naarmate de dag vordert. Ook internationaal onderzoek heeft dit eerder aangetoond (Lunch overslaan verlaagt je productiviteit). 'We moeten de cultuur veranderen, die overigens in te veel werkplekken overheerst, dat het aanvaardbaar is om je lunch op te eten aan je bureau en je werkruimte nooit te verlaten.'
(nm) – Bron: Hrmagazine.co.uk
18 februari 2013Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Dat het beter kan met onze lunch blijkt uit een recente studie waarin 69 procent van de werknemers aangeeft met gezondere producten te willen lunchen.
Lang leve de middagpauzes. Maar zo’n break kan ook aardig mislopen.
Eten achter je computer is geen goed idee. Het ideale moment om je Facebook te checken of de internetkrant te lezen, dat wel. Maar je wordt er wel dikker van waarschuwen diëtisten.
Dertien werknemers van het staalbedrijf Tata Steel in Wales zullen wel twee keer nadenken wanneer ze in de toekomst nog eens een uiltje willen knappen. Ze werden allen ontslagen nadat ze in de kantine van het bedrijf een middagdutje hadden gedaan.
Blijkt dat werknemers steeds minder geneigd zijn om een middagpauze te nemen. Minder dan de helft van de ondervraagden neemt een lunchpauze ...
Onderzoek toont aan dat geen tijd nemen voor je lunch niet alleen de kans op een burn-out verhoogt, maar ook je productiviteit verlaagt.
Een half uurtje je bureau verlaten, maakt je een pak productiever. Daarom geeft Jobat je 7 tips voor de perfecte lunchpauze. Smakelijk!
Uit onderzoek van Whole Foods Market is gebleken dat ongeveer de helft van de werknemers al zes jaar dezelfde lunch eet...
Uitgenodigd voor een tweede sollicitatiegesprek? Dat is een goed teken. Lees verder voor enkele handige tips om zo goed mogelijk voor de dag te komen.