Liefde en seks
Vorige

1 van 90

Volgende

Meer dan de helft masturbeert op het werk

9 december 2009
Terwijl de ene een sigaretje gaat roken, trekt de ander zich terug op het toilet om er te masturberen. Kan niet, zeg je? Toch wel!
masturberen op het werk

Uit onderzoek van de Deense krant Ekstra Bladet is gebleken dat maar liefst 60% van de mannen wel eens masturbeert tijdens de werkuren. Van de vrouwen slaat 57% af en toe de hand aan zichzelf op kantoor, 1 op 3 zelfs op regelmatige basis, zo blijkt.

Echt plaatsgebonden lijkt het masturberen op de werkvloer niet, want ook in Duitsland werd het fenomeen al onderzocht met vergelijkbare cijfers tot gevolg: 64% van de mannen en 44% van de vrouwen doet ‘het’ wel eens op kantoor. Met zichzelf dan wel te verstaan.

Wondermiddel tegen stress

Seksuoloog Rikke Thuesen is vrij verrast door de hoge cijfers, maar ze begrijpt zeker het waarom. "Er wordt heel wat geflirt op de werkvloer, wat het hoofd wel eens op hol kan laten slaan. En soms krijgen werknemers ook opwindende berichtjes van hun partners. Het is dan vaak beter om even stoom af te laten dan de rest van de dag ongeconcentreerd achter je bureau te blijven zitten", aldus Thuesen.

Even gaan masturberen, blijkt ook een wondermiddel tegen stress en werkdruk. “Als ik een belangrijke meeting heb, loop ik op de toppen van m’n tenen en ben ik niet te genieten”, vertrouwt bediende Tina ons toe. “Pas nadat ik op het toilet ben gaan masturberen, keert de rust bij me terug en kan ik weer als normaal functioneren. Ook m’n collega’s merken dat, al weten zij natuurlijk niet wat ik even daarvoor ben gaan doen.”

Ook de baas doet mee?

Wie op kantoor masturbeert, is in tussentijd niet aan het werken. Of de baas zich hier wel degelijk van bewust is?

"Ach, sommige werknemers roken, anderen kiezen ervoor om te masturberen. Zolang ze rekening houden met hun collega's en hun omgeving heb ik daar geen probleem mee", bekent Jan Nielsen, hoofdredacteur van de krant Ekstra Bladet.

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook