Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 882

Volgende
Volgend artikel:

Werken als thuisverpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis: “Het voelt zo goed om iets te betekenen voor de patiënten”

Werken bij een groot bedrijf: 4 mythes ontkracht

Niels Timmermans, junior software engineer .Net, en Steven De Waele, CRM-consultant, bij RealDolmen.
Je bent er een nummer en vanaf dag één telt vooral je rendement: het zijn de verhalen die de ronde doen over werken bij een groot bedrijf. Dat het anders kan, bewijst RealDolmen.
Niels Timmermans en Steven De Waele (RealDolmen)
Niels Timmermans, junior software engineer .Net, en Steven De Waele, CRM-consultant, bij RealDolmen.

RealDolmen is een IT-dienstenleverancier uit Huizingen met ongeveer 1.500 werknemers. De medewerkers van RealDolmen werken elke dag aan IT-projecten bij klanten. Het bedrijf groeit nog elk jaar. In 2013 wierf het een honderdtal starters aan en ook dit jaar wordt er volop geïnvesteerd in nieuw talent. MARK Magazine vroeg aan twee medewerkers wat zij vinden van werken bij RealDolmen. Zijn de mythes over werken bij een groot bedrijf juist?

Mythe 1: geen aandacht voor het individu

Niels Timmermans, junior software engineer .Net: “Ik voel me helemaal geen nummer. In het jaar dat ik hier werk, heb ik al voldoende kansen gekregen om mijn eigen pad te bewandelen. Er is een enorm opleidingsaanbod, zowel tijdens als na de werkuren, volledig betaald door RealDolmen. Elke werknemer krijgt ook een persoonlijk ontwikkelingsplan. Samen met je leidinggevende bepaal je zo de richting van je loopbaan. Je wordt gestimuleerd om je eigen ambities kenbaar te maken.”

Steven De Waele, CRM-consultant: “Het hele bedrijf kennen, is misschien wat moeilijk, maar binnen het team waar ik werk, is de sfeer goed. We weten perfect van elkaar wie wat kan, wat het gemakkelijker maakt om kennis te delen en van mekaar te leren.”

Mythe 2: alles gaat traag

Niels: “Die indruk heb ik niet. Danny, mijn unit manager, is bij wijze van spreken dag en nacht bereikbaar. Hij geeft me steeds zeer snel feedback. Als ik ’s ochtends vraag om een opleiding te volgen, heb ik daar ’s middags al een antwoord op. Hetzelfde geldt voor verlofaanvragen.”

Steven: “Teambeslissingen gebeuren altijd erg snel, meestal dezelfde dag nog. Als het om iets ‘groters’ gaat, kan het wat langer duren, maar nooit meer dan een paar dagen.”

Mythe 3: medewerkers krijgen weinig verantwoordelijkheid

Niels: “Bij RealDolmen leeft er een no-nonsensecultuur waarin je zelf initiatief kunt en mag nemen. Binnen onze afdeling hebben we bijvoorbeeld een eigen community opgericht met verschillende ‘crews’. Ik zit in de recruitment-crew, wat betekent dat ik contact houd met scholen en daar ga spreken over werken bij RealDolmen. Er is ook een event-crew, een website-crew en een communicatie-crew. De perfecte kweekvijvers voor creatieve ideeën.”

Steven: “Ik kreeg hier vrij snel verantwoordelijkheid. Ik was nog maar drie weken aan de slag toen ik alleen op klantenbezoek mocht. Als er vertrouwen is, krijg je kansen. Zo eenvoudig is het.”

Mythe 4: je moet onmiddellijk renderen

Niels: “Alle ‘acADDemICTs’ (startende IT’ers, red.) krijgen drie maanden opleiding voor ze op projecten ingezet worden. De training wordt gegeven door collega’s en externe partners. Het is dus niet zo dat je vanaf dag één voor de leeuwen geworpen wordt.”

Steven: “En ook na die drie maanden sta je er niet alleen voor. Je komt altijd in een team terecht waarop je een beroep kunt doen en er staat altijd iemand klaar om je te begeleiden als dat nodig is.”

(wv) – Foto: (bd) – Bron: MARK Magazine 

10 december 2014
goForHappy

Stuur mij Go for happy tips over groei en wellbeing

Anderen bekeken ook