Vorige

1 van 371

Volgende
Volgend artikel:

Staat er een leeftijd op een job switch?

Software doet in seconden wat advocaten op 360.000 uren doen

10 april 2017
De bank JP Morgan doet een beroep op artificiële intelligentie om financiële contracten sneller te kunnen verwerken en af te sluiten. Dat meldt het persbureau Bloomberg.
JP Morgan

Het nieuwe softwareprogramma Contract Intelligence (Coin) zou in enkele seconden het werk uitvoeren waaraan voordien juristen en kredietspecialisten jaarlijks ruim 360.000 uren moesten besteden.

Voordelen

Tijdwinst is bovendien niet het enige voordeel. Volgens de bank deed de software het aantal fouten in de afgesloten contracten al significant dalen. De bank bestudeert nu om de software ook voor andere projecten aan te wenden. Hieronder vallen dan onder meer de interpretatie van de regelgeving of de analyse van e-mails.

Ook bij ons duikt een gelijkaardige trend op. Steeds meer banken laten onder meer een deel van hun vermogensbeheer over aan software die de klant zelf kan aansturen. Zo kocht onlinebeleggingsbank Binck Bank recent robotadviseur Pritle aan. In de VS waren er vorig jaar al gelijkaardige deals tussen bank- en technologiewereld. Traditionele Belgische banken volgen de ontwikkelingen op. Of hoe bankmedewerkers steeds meer concurrentie krijgen van robots.

In samenwerking met MARK Magazine
(wv) - Bron: MARK Magazine 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15075 andere jobs