Vlaamse jobkorting wordt veel lager in 2010

9 juli 2009
Enkel de allerlaagste inkomens zullen in 2010 nog van de Vlaamse jobkorting kunnen genieten.
Minder jobkorting in 2010

In het nieuwe Vlaamse regeerakkoord is beslist om de Vlaamse jobkorting in 2010 enkel nog toe te kennen aan de laagste inkomens. Dat moet de werkloosheidsval tegengaan, waardoor het voor sommigen financieel aantrekkelijker is om van een uitkering te leven dan uit werken te gaan.

Door die selectievere toekenning, valt het belastingsvoordeel voortaan nog maar aan 600.000 Vlamingen te beurt. Voor de anderen valt dit voordeel weg. Ook het bedrag ligt met 125 euro een pak lager dan dit jaar. “De terugval van de inkomsten voor de Vlaamse begroting als gevolg van de economische crisis verplichten ons om keuzes te maken in de uitgaven en selectief te zijn”, luidt het in het regeerakkoord.

In 2009 kreeg nog elke werkende Vlaming dit financieel extraatje van de Vlaamse regering. In februari stond dankzij die korting op de personenbelasting 250 of 300 euro meer op het loonbriefje.

Jobkorting afgeschaft in 2011

Het schrappen van de Vlaamse jobkorting zat er al een tijdje aan te komen. Vanaf 2011 behoort deze dan ook definitief tot het verleden. Klik hier voor meer info. 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook