The Coffee Club: Eethoekje

De Bijenkorf in Amsterdam heeft er een, Harrods in Londen heeft er een, de Galeries Lafayette in Parijs hebben er een en de Fnac in Antwerpen heeft er een: een koffiebar waar je ook een hapje kan eten. Tussen de cd’s, dvd’s en games door kan je er in de Coffee Club even op adem komen.

19 november 2009

Delen

The Coffee Club in Antwerpen
The Coffee Club (Fnac)
Groenplaats
2000 Antwerpen
www.thecoffeeclub.be

Score: 2,5 / 5

12:42:10

Denk aan de lobby van een hotel of van een luchthaven. Zo’n gevoel krijg je wanneer je de Coffee Club in de Antwerpse Fnac binnengaat. Ook hier ben je maar op doortocht. Misschien ligt het ook aan de donkere meubels en het weinige licht, maar erg uitnodigend is de bar niet. Een tv-scherm waarop een komedie met Steve Martin te zien is, doet daar geen goed aan.

Het enige dat in deze ruimte enigszins verlicht wordt, is de koffiemachine. Daarnaast staan twee molens, een voor espresso en een voor de ‘gewone Belgische koffie’, in het vakjargon aangeduid met een espresso lungo of een aangelengde espresso. Een bord aan de muur legt me uit dat het hier de bedoeling is je koffie in drie stappen te kiezen. Eerst bepaal je de grootte, daarna welk smaakje van siroop je eventueel in je koffie wil, tot slot kies je een topping zoals slagroom.

Lunch @ The Coffee Club in Antwerpen Lunch @ The Coffee Club in Antwerpen          

12:56:52

Omdat de meester zich toont in de eenvoud, bestel ik een doodgewone espresso (1,90 euro). Daarbij mag ook een versgemaakt broodje: een piano, zijnde een ciabatta met tomaat, mozzarella, pesto en rucola (3,50 euro). De broodjes die klaarliggen in de koeltoog zien er immers niet zo appetijtelijk uit.

De sympathieke jongeman achter de toog start met de espresso. De koffiefilter wordt stevig uitgeklopt, maar niet uitgewreven. De kans dat de espresso een bittere smaak geeft van verbrande koffie is daardoor groot. Dat vermoeden wordt na de eerste slok bevestigd. Ook een schuimkraagje of crema mag ik vergeten. Wel leuk is de attentie op een glaasje water bij de koffie te geven.

Het vers gemaakte broodje ziet er wel uit comme il faut. De mozzarella is zoals bij zoveel broodjes niet afkomstig van buffelmelk, waardoor de smaak ervan flets uitvalt. Gelukkig is er nog de pesto en de rucola om wat pit te geven, want op de tomaatjes is geen peper of zout te bespeuren. Hoewel geen hoogvlieger, is het toch best een degelijke hap. Fijn ook dat de ober me nog een tip meegeeft waar ik volgens hem ‘de beste broodjes van ’t stad’ kan vinden, op een ander adres. Hier zijn superlatieven dan ook niet aan de orde, wel een goede middelmaat.

Waar?


Grotere kaart weergeven 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?