StarMeal Flagship Store: Een glas gras graag

Alles blinkt en schittert nog in de gloednieuwe shop van StarMeal in de Antwerpse Wiegstraat. De ‘StarMeal Flagship Store’ is duidelijk meer dan een ordinaire eettent.
StarMeal Flagship Store Antwerpen
StarMeal Flagship Store
Wiegstraat 11
2000 Antwerpen
www.starmeal.com

Score: 3 / 5

StarMeal is een zorgvuldig uitgedacht concept. De slaatjes en producten van StarMeal zijn in heel wat supermarkten te koop, maar sinds 8 december kan iedereen ook in de Wiegstraat terecht voor een lekkere én gezonde lunch.

Supervers

Het is de salad bar die het meest in het oog springt in de bijzonder ruime en hip ingerichte lunchzaak. Tientallen pasta- en andere slaatjes staren de voorbijgangers vanuit de etalage aan. De orginele formule zorgt zonder twijfel voor menig dilemma. De zowel warme als koude slaatjes kunnen namelijk naar hartelust worden gecombineerd. Al naargelang de grootte van je bord betaal je 3,6 of 8 euro. Er is ook keuze uit verschillende soepen, die koud bewaard worden en op simpel verzoek worden opgewarmd.

Links van de ingang staan twee immense koeltogen met take-awaygerechten. Soepen, pasta’s, slaatjes, sapjes, voorverpakte boterhammen: het aanbod is zonder meer indrukwekkend. En voorverpakt of niet, alles oogt supervers. De winkel beschikt ook over een juicebar achterin waar een Juicemaster gezonde sapjes met klinkende namen aan je voorschotelt. Zelfs het in Amerika befaamde Wheatshot is hier verkrijgbaar. Eén shot (5 cl) van dit sapje – gemaakt van wheatgrass of tarwegras – zou even veel vitaminen bevatten als vijf kilogram verse groenten.

Bittere smaak

Lichtjes onder de indruk van die stelling laat ik me verleiden om het Wheatshot te proberen (3 euro). De smaak is - we kunnen er niet omheen - wat grassig, maar al bij al laat het groene goedje zich wel drinken. Bovendien krijg ik er een glaasje sinaasappelsap bij. Sommige beginnende grasdrinkers schijnen daar volgens de sympathieke Juicemaster behoefte aan te hebben. Ook ik moet bekennen dat het fruitsapje de bittere smaak van het grasmengsel enigszins compenseert.

StarMeal Flagship Store Antwerpen StarMeal Flagship Store Antwerpen

Voorzien van een dosis vitaminen om u tegen te zeggen, wandel ik nog even rond tot aan het terras achteraan dat in geval van slechte weersomstandigheden moeiteloos overdekt en verwarmd kan worden. Voor het interieur – ontworpen door Nathalie Van Reeth – werd rekening gehouden met mens en milieu, zo blijkt uit het overheersende gebruik van bamboe als houtsoort.

Waar?


Grotere kaart weergeven  

(mo) 

9 maart 2011
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook