Pain Perdu: Geen verloren tijd

Op een weekdag uit ontbijten of brunchen? Het lijkt luxe, maar wanneer ik op een doorsnee donderdagochtend Pain Perdu binnenstap, zit de zaak goed vol.
Pain Perdu in Gent
Pain Perdu
Walpoortstraat 2
9000 Gent

Score: 4 / 5

09:50:26

Aan een van de tafeltjes langs de straatkant zitten twee hippe, Gentse jongelui koffie te slurpen. Binnen zit er een mix van studenten, jonge professionals en een koppeltje op leeftijd.

Zelf stap ik door naar het tuinterras. Hoewel het een mooie zomerdag belooft te worden, staan daar nog geen tafeltjes. Jammer, maar begrijpelijk als je ziet dat twee jongedames het hier deze voormiddag alleen dienen te bestieren.

De gezelligheid komt vooral van het keuvelende cliënteel zelf, en van de sfeervolle inrichting. Gevestigd in een imponerend herenhuis met sierlijsten en visgraatparket is er eigenlijk niet veel andere decoratie nodig. Die is dan ook sober gehouden, met robuuste houten tafels en fijne bistrostoelen. In de voorste zaal vind je ook nog een imposante kast, volgestouwd met potten jam van Callas Confiture, een artisanele zoetigheid die op een kleine oplage wordt gemaakt. De sfeer van authenticiteit zit ook in het brood dat je hier krijgt, voornamelijk zuurdesembrood.

10:02:12

Ook de kaart doet geen klein beetje denken aan die grotere concurrent: Le Pain Quotidien. Voor tien uur wordt enkel ontbijt geserveerd. Voor een ‘bakkerij ontbijt’, een mandje met biotarwebrood en een warme drank naar keuze, tel je 5,30 euro neer. Maar de meesten gaan hier voor een uitgebreidere versie, zoals het ‘continentaal ontbijt’ (7,60 euro), waar je ook nog koffiekoeken en vers fruitsap bij krijgt. Elke formule is voorzien van beleg zoals jam en de opnieuw trendy ‘sirop de Liège’. Dit zijn duidelijk klanten die de tijd nemen om de dag prettig te beginnen. Supersnel om je bestelling te komen opnemen, zijn de diensters dan ook niet.

Pain Perdu in Gent Pain Perdu in Gent

Geen erg, want zo raak ik vlotjes over de drempel van 10 uur heen en kan ik ook uit de lunchkaart kiezen. Fijn is dat. Ik bestel iets tussen ontbijt en lunch in: een Engelse toast (7,60 euro), met onder meer cheddar en gemarineerde kip. Het duurt even voor de toast klaar is, maar het resultaat is een plaatje: kleur en verse groenten in overvloed. Ook de smaak is een festijn. De kip heeft een toets curry, een pittige tegenhanger voor de al even scherpe smaak van de oranjekleurige kaas en het zuur van het brood. De groentjes frissen het geheel dan weer op: snippers ui, tomaat en enkele schijfjes komkommer. De eikenbladsla temidden de stukjes toast is geen obligaat nummertje, maar lekker gekruid. Zowel qua bediening, sfeer als eten is dit toch net een trede hoger dan dubbelganger Le Pain Quotidien.

Waar?


Grotere kaart weergeven  

(ks) 

3 juni 2010
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook