MoMade: Zuiders tintje

Op het Antwerpse Zuid waan je je een beetje in Parijs. Dat hebben ook modeontwerpers begrepen. In de Volksstraat, een van de straten die naar de Leopold De Waelplaats leiden, kan je onder andere shoppen bij Baby Beluga of Chris Janssens. Heb je trek in een hapje, dan biedt MoMade soelaas. Uitbater Mo Lamkoref verdiende zijn sporen als patissier voor hij deze ontbijt- en broodjeszaak uit de grond stampte.

18 februari 2010

Delen

Lunchen bij MoMade in Antwerpen
MoMade
Volksstraat 63
2000 Antwerpen

Score: 3,5 / 5

12:02:41

Wanneer ik er op een doorsnee maandagmiddag binnenspring, zit het er goed vol. Centraal staat een lange houten tafel, waar hoogstens twintig man kan aanschuiven. Daarnaast staat er in de hoek een knus tafeltje voor twee. Wie zich helemaal wil nestelen, kan doorzakken in een bruine Chesterfield. Achterin kan je Mo in de open keuken aan het werk zien. Maar hij neemt ook bestellingen op en staat zo elke dag tussen zijn klanten. Dat blijken vooral twintigers en dertigers, hoewel ook andere leeftijdscategorieën vlot de weg naar deze stek vinden.

Hier moet je vooral jong van geest zijn en geen schrik hebben om iets nieuws te proberen. Dat suggereert de kaart althans. Er is een heel assortiment ‘klassiekers’, zoals een broodje kaas (1,80 euro; 2,20 euro voor een groot broodje), een salade niçoise (10 euro) of een omelet (4,50 euro). Wat MoMade apart maakt zijn evenwel de minder alledaagse suggesties, die een zuiders tintje hebben. Een broodje ‘Florida’ bijvoorbeeld, met garnaalsla, avocado, mango en rode ui (5,50 euro) of een salade van zwarte tijgergarnalen en appeltjes (12 euro). De keuze is uitgebreid. Alleen al bij de speciale broodjes kan je kiezen uit 14 bereidingen.

12:10:14

Ik laat mijn oog uiteindelijk vallen op een broodje ‘Cuba’ (5 euro). Daar ligt volgens de kaart gebraad op, chilisaus, paprika en zongedroogde tomaten. Voor de vitaminen kies ik daarbij een sapje van blauwbessen en appel (5 euro). Niets is hier echt goedkoop, maar daar zou je wel verse producten voor de in plaats moeten krijgen. En veel smaak. Ik ben benieuwd.

lunchen bij MoMade in Antwerpen lunchen bij MoMade in Antwerpen lunchen bij MoMade in Antwerpen

Het duurt even voor ik iets van mijn bestelling te zien krijg. Het sapje arriveert eerst. Dat ziet er zeer smakelijk dieprood uit. Ook de smaak is heerlijk fris. Voor zoetekauwen mocht er misschien wat suiker in. Die staat op tafel, maar ik vind de zure toets van de appel best lekker. Het broodje dat ik voorgeschoteld krijg, zie er op zijn minst veelbelovend uit. Naast de ingrediënten die op de kaart vermeld zijn, ligt er ook nog een hoop alfalfascheutjes op. Die schijnen supergezond te zijn. Opeten dus. Veel smaak geeft de alfalfa niet. Gelukkig zorgen de chilisaus en de zongedroogde tomaten voor een pittig en tegelijk licht zoet tegengewicht. Enkel jammer dat de fijne sneetjes gebraad op die manier wat overmeesterd raken.

Waar?


Grotere kaart weergeven  

(Katrien Stragier) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?