Grand Café Horta: Art nouveaulunch

Een zonnige middag in hartje Antwerpen. Na een paar uur shoppen ben ik in Grand Café Horta beland, volgens de website van de brasserie ‘een echte mondaine ontmoetingsplaats in één van de gezelligste en levendigste Antwerpse wijken’.

19 augustus 2011

Delen

Grand Café Horta Antwerpen
Grand Café Horta
Hopland 2
2000 Antwerpen
www.grandcafehorta.be

Score: 3 / 5

Bij het binnenkomen word ik onmiddellijk ontvangen door een beleefde dame die me een plaats toewijst. Geen overbodige luxe, want in het grand café heerst een wat chaotische drukte. Bijna alle tafels in de nochtans grote ruimte lijken ingenomen en personeel loopt af en aan.

Eenmaal veilig op een stoel beland, neem ik de tijd om de omgeving in mij op te nemen. In het moderne gebouw werden de restanten van het Brusselse Volkshuis van de architect Victor Horta geïntegreerd. Dat Volkshuis werd in de jaren 90 van de negentiende eeuw gebouwd maar was tegen 1960 vreselijk verkommerd. In 1965 werd het ontmanteld. Het Grand Café Horta werd geïnspireerd op het werk van Horta, wat het etablissement alvast een sierlijke, grootse uitstraling oplevert. Warme tinten en frivole vormen overheersen.

Biergerechten

Frivoliteiten blijven echter beperkt tot het interieur. De bediening bij Horta valt veeleer te omschrijven als correct maar enigszins onderkoeld. Wellicht noopt de drukte het personeel tot korte vragen en dito antwoorden, maar enige hartelijkheid hoeft heus niet zoveel tijd te kosten.

Ik bestel de tortilla wrap met gebakken kip, paprika, rode ui en yoghurtmayonaise met chili en koriander. Het gerecht blijkt jammer genoeg een beetje droog en toch wat middelmatig voor de prijs van 12,50 euro. Voor garnaalkroketjes betaal je 14,50 euro, voor penne met zalm en champignons 16,50 euro. De indrukwekkende setting heeft een prijs.

Grand Café Horta Antwerpen Grand Café Horta Antwerpen    

Ook voor een uitgebreid ontbijt of een copieus diner kan je terecht bij Grand Café Horta. De brasserie staat met name bekend voor haar biergerechten. Op de polyvalente Art Nouveau Zaal – met ijzeren spanten uit het oude Volkshuis – kan een beroep gedaan worden voor allerlei evenementen, zoals seminaries, congressen, trouw- en personeelsfeesten.

Al bij al is Grand Café Horta een wat onpersoonlijke zaak die er op een doordeweekse middag niet echt in slaagt te beantwoorden aan de hooggespannen verwachtingen die de grandeur van het gebouw alvast oproept. De brasserie is iedere dag geopend vanaf 9 uur ’s morgens.

Waar?


Grotere kaart weergeven       

(mo)      

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?