Lotto gewonnen? Een vijfde verandert niet van werk

Uit een onderzoek bij 2.300 Britten blijkt dat 19 procent niet van werk zou veranderen wanneer zij een grote jackpot zoals Euromillions zou winnen.
#

Voor bijna een kwart van de Britten is een winst van 50.000 pond (+/- 62.650 euro) voldoende om hun leven op een positieve manier te veranderen. Slechts 12 procent verlangt ernaar om miljonair te worden. Dat toont een studie van marktonderzoeksbureau YouGov aan in opdracht van de bank First Direct.

Geen schulden

De meeste Britten zouden bij winst niet met hun geld zwaaien door bijvoorbeeld op exotische vakanties te gaan of exclusieve sportwagens te kopen. De grote meerderheid wil gewoon genoeg geld om hun schulden af te betalen en hun familie te ondersteunen. Een vijfde zou zelfs niet van werk veranderen.

Andy Forbes, product manager van First Direct: "We dromen er misschien van om de grote jackpot te winnen, maar in de realiteit zijn de meesten onder ons niet geïnteresseerd in grotere huizen of blitse auto's. Integendeel, we willen gewoon de simpele zekerheid dat we elke maand de rekeningen kunnen betalen en dus niet in schulden geraken."

(nm) – Bron: Hrreview.co.uk 

18 juni 2014
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook