Sociale media
Vorige

1 van 181

Volgende

Liever seks met baas dan LinkedIn

25 november 2010
Een nieuwe Amerikaanse poll heeft uitgewezen dat werknemers nog liever met hun baas naar bed gaan om carrière te maken dan hun baas toe te voegen op de professionele netwerksite LinkedIn. De poll werd uitgevoerd door Adecco Staffing U.S. bij 1.000 Amerikaanse werknemers.
seks met baas

Zes procent van de respondenten beweert dat ze wel met hun baas bevriend willen worden op LinkedIn als dit hun carrière in een stroomversnelling brengt. Meer meest opvallend: maar liefst negen procent ziet met hun overste een vluggertje op de werkvloer wel zitten in ruil voor een carrièreboost.

“Deze vaststelling staat haaks op de gedragscode van elk gesofisticeerd human resources-beleid,” aldus Jay Weiss van consultancybureau JGI.

Hard werken

“Het is verontrustend dat zoveel mensen denken dat dit de juiste manier is om vooruitgang te boeken, en niet de traditionele manier: door gewoon hard te werken,” zegt Weiss nog.

In de poll ging 9 percent ‘volledig akkoord’ en 7 percent ‘eerder akkoord’ met de vraag of ze het zouden overwegen om een vluggertje te maken met hun baas om hogerop te geraken, of drie percent meer dan het aantal respondenten dat hun baas zou toevoegen op Facebook...

Facebook & co

82 percent zegt dat ze niet bevriend zijn met hun baas op sociale netwerksites zoals Facebook, LinkedIn, Twitter of Foursquare.

Indien een baas een werknemer online wil toevoegen, voelt 34 percent van de vrouwen en 24 percent mannen zich verplicht om de uitnodiging te aanvaarden. Meer vrouwen dan mannen stellen hun online privacy-instellingen bij.

Ruilen met de baas

Nog volgens de poll vinden de meeste werknemers dat het hun baas een gebrek aan visie ontbreekt. De respondenten zijn van mening dat een baas een democratisch leiderschapstype moet zijn met visionaire eigenschappen. In de rondvraag schoten bazen 8 percent te kort wat betreft deze laatste eigenschap.

Opmerkelijk in dit alles is dat slechts één op de drie werknemers zegt dat ze graag de job van hun baas willen uitoefenen… Begrijpe wie begrijpe kan!

(jn)      

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook