Vorige

1 van 387

Volgende
Volgend artikel:

Arbeidskansen in tijden van corona: deze 10 jobs zijn veelgevraagd

Kan je met gamen je brood verdienen?

16 augustus 2010
In Zuid-Korea alvast wel, daar is gamer officieel een beroep. Topspelers verdienen er tot 600.000 euro per jaar.
gaming

In België loopt het voorlopig zo’n vaart nog niet, hier wordt gamen vooralsnog niet serieus genomen. Toch kunnen ook Belgische topspelers een aardige cent bijverdienen. Limburger Stevy Verheyen (19) vertelt: “Vliegtuigtickets, hotel- en verblijfkosten worden allemaal door mijn club betaald. Maandelijks krijg ik 200 euro op mijn rekening gestort.”

1.000 euro bij winst

Stevy is scherpschutter en gespecialiseerd in het oorlogsspel ‘Call of Duty’, in dienst van het Zweedse team Fnatic. Per gewonnen tornooi betalen zij 1.000 euro per speler. Niet niets als je weet dat Stevy en zijn team de laatste 8 tornooien gewonnen hebben.

“Dat geld staat op een spaarrekening voor later”, bekent Stevy. “Voor mij is dit betaalde vakantie. Het is tof om zo jong te kunnen reizen en mensen van over de hele wereld te leren kennen. We hebben naast het gamen veel tijd om uit te gaan en samen de stad in te trekken.”

Alleen voor het geld?

Voor het geld alleen moet je het echter niet doen. “Zij houden het nooit lang vol”, verduidelijkt Stevy. “Je moet eerst hard en lang trainen. Pas na enkele jaren begin je dus geld te verdienen, en dan ook alleen als je talent hebt.” Of hoe je nooit zomaar iets in de schoot geworpen krijgt …

(kv) – Bron: De Standaard 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17135 andere jobs