Sterrenchef Peter Goossens: "Ik heb serieus op mijn tanden moeten bijten"
Peter Goossens, chef-kok van het Hof van Cleve en jurylid van 'Mijn Restaurant' op VTM, verklapt aan Jobat zijn beroepsgeheim. Koken is een harde stiel ...
En ja, dat heeft Vincent Florizoone, chef-eigenaar van het Nieuwpoortse restaurant Grand Cabaret, goed begrepen. Nu het hoogseizoen aan de kust voor de deur staat, hoopt hij met een persoonlijke videoboodschap bekwaam keukenpersoneel te vinden voor zijn keuken.
“Ik wil op deze manier mijn oproep een persoonlijker cachet meegeven en jonge mensen laten kennismaken met de ambiance van onze zaak”, verduidelijkt Florizoone. “Facebook en YouTube worden door heel wat mensen bezocht, dus ik hoop snel geschikte en enthousiaste kandidaten te vinden.”
Wie zich geroepen voelt, kan zijn/haar kandidatuur sturen naar info@grandcabaret.be.
Ook sterrenchef Sergio Herman zoekt op dit moment trouwens energiek personeel via Facebook en Twitter voor zijn resto- & loungebar Pure C. Geïnteresseerden kunnen terecht op syrco@pure-c.nl of @restopurec (Twitter).
                           
Na zijn studies aan de hotelschool Ter Groene Poorte (Brugge) startte Vincent Florizoone (°1979) zijn professionele loopbaan in het Brugse restaurant De Snippe. De echte klappen van de haute cuisine-zweep leerde hij kennen bij het driesterrenrestaurant Bruneau te Brussel. Na een tussenstop bij restaurant Michel in Groot-Bijgaarden trok de jonge West-Vlaming naar Italië om er aan de slag te gaan in het befaamde driesterrenrestaurant Don Alfonso 1890 in Sant’Agata aan de Golf van Napels.
In 2006 opende de toen 28-jarige chef zijn eigen zaak: ‘Petit Cabaret’ in Veurne. Een jaar later sleepte hij de ‘Trophée Champagne Jacquart Grand Prix de Belgique’ in de wacht. In 2008 beloonde het magazine Smaak hem met een “Smaakster’.
Sedert 2008 baat Vincent de Grand Cabaret te Nieuwpoort uit. Als jong keukengeweld combineert hij nieuwe keukentrends en -technieken met respect voor traditie en cultuur. In 2009 gaf Weekend Knack hem de prijs voor ‘fijnste inventieve gastronomie’. Zelf omschrijft Vincent zijn verrassende creaties als ‘trendy food’.
(kv)                            
9 mei 2011Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Peter Goossens, chef-kok van het Hof van Cleve en jurylid van 'Mijn Restaurant' op VTM, verklapt aan Jobat zijn beroepsgeheim. Koken is een harde stiel ...
We vroegen Johan Gilbert (38) uit Leuven hoeveel hij verdient ...
Tim Meuleneire (26), eigenaar en chef van sterrenrestaurant De Koopvaardij in Stabroek, is uitgeroepen tot ‘Eerste Kok van België 2010’. Maar culinaire erkenning is geen garantie voor financieel succes. “Een bord kopen, kost al 30 euro.”
Gezien het grote succes van 'Mijn Restaurant' op vtm vroegen we John Haenebalcke, leraar aan de Hotelschool in Gent en eigenaar van z'n eigen zaak, hoe je een succesvol restaurant kan uitbaten.
Bij Smals werken ruim 1.500 IT’ers: “Een rechtstreekse treinverbinding, ruime telewerkmogelijkheden en een flexibel uurrooster”
In vergelijking met 3 jaar geleden staan we vandaag een stuk verder qua technologie en aanpak in het hybride werken. Deze trends en onderdelen zijn cruciaal.
De Federale Politie zoekt 70 beveiligingsagenten voor het nieuwe havenkorps.
Ik ben student en werk regelmatig: wat heeft dat als effect op mijn studietoelage?
Je werk en privé combineren? Fatima doet het naadloos bij KBC.