Sociale media Vorige

1 van 179

Volgende

Job kwijt door Facebook

In Zwitserland is een vrouw haar werk verloren, omdat ze actief was op Facebook, terwijl ze zich op het werk ziek had gemeld. Haar werkgever, verzekeringsbedrijf Nationale Suisse, kwam zelf met dit nieuws naar buiten.

7 augustus 2019

Delen

De vrouw had tegen haar baas gezegd dat zij niet aan een computer kon werken, omdat zij in het donker moest gaan liggen vanwege haar aandoening. Een collega merkte echter haar aanwezigheid op het populaire sociale netwerk Facebook op. En dat bracht de bal aan het rollen.

Misbruik van vertrouwen

De vrouw ging niet akkoord met de beslissing van haar baas en beschuldigt hem nu van spionage, omdat hij “een mysterieus vriendenverzoek” naar haar had gestuurd, waardoor hij al haar activiteiten kon volgen. Haar excuus luidt trouwens dat zij wel degelijk in bed lag en even naar Facebook was gesurft via haar iPhone.

Nationale Suisse beklemtoont echter dat de activiteit van de vrouw op Facebook als dusdanig niet de reden is van haar ontslag, wel het misbruik van vertrouwen. Het bedrijf verwerpt de beschuldiging van spionage dan ook.

Pittig detail nog: sinds het voorval heeft Nationale Suisse het gebruik van Facebook vanop kantoor volledig geblokkeerd.

Jobat.be on Facebook
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?