Werken in het buitenland
Vorige

1 van 112

Volgende
Volgend artikel:

Wat is de beste bestemming voor expats?

In welke landen zijn werknemers het gelukkigst?

Ben je gelukkig op je werk? Uit een onderzoek van Robert Half blijkt dat slechts 62% van de Belgische werknemers echt gelukkig is op het werk. Een mooi cijfer, maar in tegenstelling tot andere landen scoort België slecht.
#

Het recruitment- en consultancybedrijf Robert Half onderzocht samen met gelukexpert Nic Marks in welke landen de werknemers het gelukkigst zijn. Uit hun onderzoek bij meer dan 23.000 werknemers uit Europa, Noord-Amerika en Australië blijkt dat België een van de minst gelukkige werknemers heeft.

Ook Frankrijk (60%) en Engeland (63%) hebben geen erg goede gelukscore. In België geeft 62% van de werknemers aan gelukkig te zijn op hun werk. Op het eerste zicht niet slecht. Maar als je weet dat het wereldwijde gemiddelde 66% is, dan is het toch een teleurstellend resultaat. In de Verenigde Staten (70%), Duitsland (70%) en Nederland (71%) zijn de medewerkers het gelukkigst.

Eerlijkheid en respect

Maar wat maakt de Belgische werknemer gelukkig? Uit het onderzoek blijkt dat eerlijkheid en respect heel belangrijk zijn. Ook waardering en inspraak verhogen het geluksgevoel.

Ook in Frankrijk, Duitsland en Australië vormen eerlijkheid en respect belangrijke pijlers voor de werknemers om gelukkig te zijn op het werk. In de Verenigde Staten is een van de belangrijkste factoren voor geluk trots zijn op het bedrijf.

No stress

Het onderzoek keek niet alleen naar hoe gelukkig de werknemers zijn, maar ook naar de hoeveelheid stress die zij ervaren. En daar scoort België al iets beter. Met een vijfde plaats scoort ons land gemiddeld. Onze noorderburen hebben het minst stress, gevolgd door Australië, Engeland en de Verenigde Staten.

België scoort ook goed op vlak van betrokkenheid. Duitsers voelen zich het meest betrokken in het bedrijf, gevolgd door Nederlanders en Amerikanen. België scoort ook hier gemiddeld en eindigt op een vierde plaats.

“Het geluk van medewerkers staat in nauw verband met de productiviteit en innovatie van de organisatie. Gelukkige werknemers zijn meer betrokken en gedrevener om succes te boeken, waardoor er een positieve en goed presterende werksfeer wordt gecreëerd”, zegt Frédérique Bruggeman, Managing Director bij Robert Half Belux. “Door de tijd te nemen om feedback te geven en waardering te tonen, kunnen werkgevers de betrokkenheid en tevredenheid van hun medewerkers verhogen, wat leidt tot meer geluk op de werkvloer.”

(dt/em) - Bron: Robert Half  

3 augustus 2017
Anderen bekeken ook