Vorige

1 van 727

Volgende
Volgend artikel:

Groot loonverschil bij Belgische profvoetballers

Hoeveel verdien je in de HR-sector?

1 augustus 2019
Ben jij op zoek naar een job waarin je op jouw beurt andere mensen aan werk helpt? Dan zit je in de HR sector zeker op je plaats. Als je in deze sector aan de slag wilt, ben je liefst sociaal en communicatief. Jezelf in de ander zijn plaats kunnen inleven, is ook een pluspunt. Zo zal je als recruiter of talentmanager tijdens het voeren van een evaluatie- of functioneringsgesprek empathie naar de persoon voor je moeten tonen. Maar hoeveel verdien je gemiddeld in de HR-sector?

Wat verdien je als starter?

Ben je pas afgestudeerd en ben je op zoek naar je eerste job, dan ben je wellicht al veel interessante vacatures tegengekomen. Om een job in hr te bemachtigen is een diploma psychologie, sociale- of menswetenschappen vaak aangeraden. Toch kan je er ook werken zonder hoger diploma. Je startloon (2.117€) ligt dan gemiddeld zelfs iets hoger dan als je met een bachelordiploma (2.081€) start! Het loon van een beginnende master ligt in hr nog hoger, gemiddeld op 2.179€.

Meer ervaring = meer loon

Uit onze salarisenquête (2017) blijkt dat het loon in de HR-sector gemiddeld op 2.892€ ligt. Als je al 5 jaar aan de slag bent als hr officer of hr manager, zie je jouw loon stijgen tot gemiddeld 2.463€ als niet-kaderlid. Als kaderlid is dit tot zo'n 3.125€. Met 20 jaar ervaring in hr, mag je je maandelijks aan een salaris tussen 3.225€ (niet-kaderlid) en 4.563€ (kaderlid) verwachten.

Ook extralegale voordelen

Naast werknemers uitleggen welke extralegale voordelen zij in hun job krijgen, heb je zelf ook recht op deze voordelen. Zo krijgt meer dan 80% een eindejaarspremie en 61% (niet-kaderleden) tot 75% (kaderleden) een 13e maand, pensioenplan en/of groepsverzekering. Een bedrijfswagen behoort voor 49% van de niet-kaderleden tot de opties en voor 82% van de kaderleden. Maaltijdcheques krijgt gemiddeld 85% van de hr medewerkers. Ook van thuis werken is in veel gevallen mogelijk (32% niet-kaderleden, 54% kaderleden). Daarnaast heb je gemiddeld 26 vakantiedagen.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14603 andere jobs