Vorige

1 van 53

Volgende
Volgend artikel:

Mag je baas vragen naar je reisbestemming?

Hoeveel van jezelf geef je bloot op je werk?

27 september 2011
Sommige mensen beschouwen hun collega’s als echte vrienden. Zij vertellen dan ook alles aan elkaar. Maar dat geldt niet voor iedereen. Hoeveel details uit je privéleven hang je in dat laatste geval aan de neus van je collega’s?
Blootgeven

Geef je jezelf te veel bloot, dan kan je al snel overkomen als een zaag. Maar laat je niet genoeg in je privéleven kijken, dan zullen je collega’s zich niet verbonden met je voelen. Belangrijk is dat je de gulden middenweg vindt tussen te veel en te weinig informatie. Weet jij het ook eventjes niet meer? Wij geven tekst en uitleg!

1. Bewaar geen geheimen

Met sommige dingen hebben je collega’s nu eenmaal geen zaken. Maar stellen ze je een vraag, zeg dan liever dat je er niet op wenst te antwoorden dan dat je ter plekke een leugen verzint. Eerlijkheid duurt het langst en met liegen schaad je enkel jezelf.

2. Geen details

Mensen zijn niet geïnteresseerd in elke minuut uit je leven. Details uit je privéleven hoef je dus niet bloot te geven. Het is niet voor niets dat de meeste blogs van de gewone man uit de straat amper gelezen worden en dat memoires een van de moeilijkst te verkopen boeken zijn. Met uitzondering van bekende personen natuurlijk.

Vertel dus enkel de meest interessante dingen. En zelfs dan is het belangrijk dat je deze op een open en aangename manier vertelt. Een pluspunt: je collega’s zullen je vaker als gesprekspartner kiezen en zo kun je vrienden maken. Iets wat toch wel vrij belangrijk is, wil je met plezier gaan werken.

3. Focus op je goede kanten

Je bent op je interessants voor je collega’s als je goed werk levert. Zorg dat ze je in actie zien en praat over wat je bezighoudt en wat je passies zijn.

Als mensen je aan het werk zien, en dan vooral in teamverband, kunnen ze meteen enkele goede en slechte eigenschappen van je opmerken. Dat is waarschijnlijk ook een van de redenen waarom mensen die goed werk leveren, en dat in het vizier van anderen verrichten, zo vaak promotie krijgen.

(mw)  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16549 andere jobs